Mācības “Topošo vecāku skolā” uzsāk septītā grupa

8. augustā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) jau septīto reizi tika uzsākts bezmaksas izglītojošu nodarbību cikls “Topošo vecāku skola”, pulcējot vecākus, kas ir mazuļa gaidībās.

Semināru cikls “Topošo vecāku skola” tiek organizēts klātienē grupu nodarbību formātā. Tas sastāv no sešām nodarbībām, aplūkojot jautājumus, kas saistīti ar pirmsdzemdību sajūtām, sagatavošanos dzemdībām, dzemdību norisi, jaundzimušā aprūpi, zīdīšanu un pēcdzemdību periodu. Nodarbības vada psihoterapeite Inta Zīle, vecmāte Veronika Pirogova, fizioterapeite Solvita Ķerve, PEP mamma un zīdīšanas konsultante Ramona Treilona, kā arī sistēmiskās ģimenes psihoterapijas speciāliste Lilita Aveniņa.

Klātesošie klausītāji nodarbību laikā gūst visaptverošu un profesionālu speciālistu atzītu informāciju par grūtniecības procesa norisi. Līdztekus teorētisko zināšanu apguvei, tiek gūtas arī praktiskas iemaņas, tostarp, elpošanas un atslābināšanās tehnikas, dzemdību pozu variācijas, partnera iespējas praktiski palīdzēt dzemdību gaitā un hendlinga metode (kā pareizi velt, celt, turēt un darboties ar mazuli). Vecākiem ir iespēja gūt izpratni par veselīgu un laimīgu grūtniecību, dzemdību gaitu, līdzdarbošanos dzemdību procesā, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus un satikt citus topošos vecākus.

Grupas uzrunātie dalībnieki atklāj, ka informāciju par šo kursu norisi guvuši gan sociālajos tīklos, gan ZRKAC mājaslapā, gan no draugiem. Sastaptā Kristīne un Jevgēņijs, kas ir pirmā bērniņa gaidībās, pastāstīja: “Visapkārt pieejama ļoti plaša informācija, kurā ir grūti orientēties. Ja svarīgākais apkopots kursos, tas ir ļoti palīdzoši.” Savukārt Anastasija un Vitālijs, kas gaida jau otro mazuli, atzīst: “Mēs vēlamies mazliet atsvaidzināt zināšanas un uzzināt par to, kas mainījies trīs gadu laikā, kopš mūsu pirmā bērniņa piedzimšanas.” Daļa vecāku atzinīgi novērtēja faktu, ka šie kursi pieejami bez maksas, kam bijusi būtiska nozīme to izvēlē.

“Topošo vecāku skola” ZRKAC tiek organizēta kopš 2017. gada. Laika posmā no 2017. gada līdz šim brīdim semināru ciklā piedalījušās pusotrs tūkstotis topošo māmiņu, savukārt 2022./2023. mācību gada laikā kursus pabeigušas gandrīz 300 jaunās māmiņas.

Kopumā šajā gadā ZRKAC tiek organizētas desmit “Topošo vecāku skolas” grupas. Šobrīd vēl var pieteikties dalībai kādā no trim rudenī plānotajām grupām, kas mācību procesu uzsāks 12. septembrī, 11. oktobrī un 8. novembrī. Nodarbības norisinās klātienē. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, obligāti jāpiesakās iepriekš. Nodarbībās aicinātas piedalīties topošās māmiņas ar kopā ar vienu atbalsta personu.

Pieteikties iespējams ŠEIT.

Nodarbību grafiks pieejams ŠEIT.

Papildu informācija pieejama, zvanot pa tālruni 63012158, 63082101 vai rakstot uz e-pasta adresi talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv.

Semināru cikls “Topošo vecāku skola” tiek īstenots projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

 

Atgriezties