Metālapstrādes mācību parkā viesojas Jūras spēku pārstāvji
Vieta: Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Metālapstrādes mācību parks, Krišjāņa Barona iela 40

2012. gada 17. oktobrī, Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) Metālapstrādes mācību parkā (MMP) viesojās septiņpadsmit Latvijas Jūras spēku mehāniķi un tehniķi komandleitnanta Raivo Žukovska vadībā. Vizītes mēŗkis bija iepazīties ar MMP metināšanas apmācības infrastruktūru un izvērtēt tās piemērotību Jūras spēku mehāniķu sagatavošanai.

Pirms tam ar Metālapstrādes mācību parku, tā apmeklējuma laikā šā gada 20. septembrī, iepazinās un par to ieinteresējās Latvijas Jūras spēku komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis. Šajā datumā viņš bija ieradies Jelgavā, lai atklātu NBS Jūras spēku koku (pavāri uz kuģiem) apmācības uzsākšanu ZRKAC piedāvātajā izglītības programmā „Pavārmākslas pamati”.

Latvijas Jūras spēki pašlaik ļoti lielu uzmanību pievērš savu kadru sagatavotībai, jo paralēli tiek gādāts arī jauns aprīkojums un ekipējums.

Īpaši sagatavoti kuģu mehāniķi būs nepieciešmi uz pieciem jaunajiem "SWATH" tipa patruļkuģiem, no kuriem vienam dots vārds „Jelgava”, lai pieminētu 1919. gada 21. novembrī notikušo Jelgavas atbrīvošanas operāciju no Pāvela Bermonta-Avalova karaspēka. Šie ir katamarāna tipa kuģi ar alumīnija korpusu, kurus pēc Aizsardzības ministrijas pasūtījuma būvē „Rīgas kuģu būvētava” sadarbībā ar Vācijas partneriem Abeking & Rasmussen.

Galerija

Metālapstrādes mācību parkā viesojas Jūras spēku pārstāvji
Atgriezties