Vecāki aicināti pievienoties nodarbību ciklam "Topošo vecāku skola"

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) aicina topošos vecākus pievienoties nodarbību ciklam “Topošo vecāku skola”, lai sagatavotos bērniņa ienākšanai ģimenē. Uzsākta pieteikšanās dalībai divās grupās – no 16. maija vai 5. jūnija.

Cikls “Topošo vecāku skola” sastāv no piecām nodarbībām, kurās savas jomas profesionāļi dalīsies zināšanās un praktiskos padomos par grūtniecības norisi, dzemdībām un pēcdzemdību periodu.

Šajā gadā ZRKAC mācības “Topošo vecāku skolā” apguvušas jau divas grupas, un patlaban tiek komplektēta 3. un 4. grupa:

  • 3. grupa: no 16. līdz 29. maijam plkst. 17.30–19.45, saskaņā ar nodarbību grafiku;
  • 4. grupa: no 5. līdz 19. jūnijam plkst. 17.30–19.45, saskaņā ar nodarbību grafiku.

Nodarbības vadīs ārste-psihoterapeite Inta Zīle, sertificēta vecmāte Veronika Pirogova, fizioterapeite Solvita Ķerve, kā arī PEP mamma un zīdīšanas konsultante Ramona Treilona.

Aplūkotās tēmas:

  1. Pirmsdzemdību sajūtas – emocionālā sagatavošanās dzemdībām, gaidību laika grūtības un sadzīvošana ar tām;
  2. Sagatavošanās dzemdībām – dzemdību periodi, gaita, priekšvēstneši. Iespējamās manipulācijas dzemdībās. Dzemdību vietas izvēle. Dabisku dzemdību priekšrocības. Partnera loma ģimenes dzemdībās. Dzemdību pozas;
  3. Dzemdību norise – elpošana, atslābināšanās tehnikas;
  4. Zīdīšana – barošanas pozas un satvēriens. Kā zināt, ka piena pietiek, ko darīt, ja nepietiek. Barošanas biežums, un kā pateikt, ka bērns ir paēdis. Mātes uzturs zīdīšanas laikā. Cik ilgi zīdīt, un kā beigt zīdīšanu;
  5. Jaundzimušā aprūpe – kā pareizi pieskarties, celt un turēt mazuli. Apģērba izvēle. Jaundzimušā vannošana un higiēna. Biežāk pieļautās vecāku kļūdas bērnu aprūpē un, kā no tām izvairīties.

Mācību maksa: 83 EUR.

Nodarbības notiks klātienē ZRKAC, Svētes ielā 33, Jelgavā. Nodarbību grafiku var aplūkot šeit.

Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta, jo vietu skaits ir ierobežots.

Pieteikšanās: šeit.

Papildu informācija, zvanot pa tālruni 63082101, 63012158, 26602618 vai rakstot uz e-pastu talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv.

 

Atgriezties