Digitālie resursi kā efektīvs rīks formatīvajā vērtēšanā

14. decembrī Bauskas pilsētas pamatskolā notika pedagogu profesionālās pilnveides kursi “Digitālo izglītības tehnoloģiju un resursu izmantošana formatīvajā vērtēšanā” 6 stundu apjomā, kur 16 aizrautīgi pedagogi devās ceļā uz jaunām prasmēm digitālās kompetences jomā.

Kursa ietvaros dalībnieki guva praktisku ieskatu piecos formatīvās vērtēšanas digitālajos resursos – “Soma.lv”, “Socrative.com”, “Kahoot.com”, “Google Forms” un “Mentimeter”. Šo rīku turpmāka izmantošana ļaus pedagogiem patstāvīgi izveidot interaktīvus mācību materiālus, tostarp spēles, viktorīnas un testus.

Dalībnieki kursa noslēgumā dalījās pozitīvā pieredzē, atzīstot gan kursa saturu, gan pasniedzējas sniegumu. "Paldies, bija ļoti jauka un saturīga nodarbība," atzīmēja kāds no dalībniekiem, toties kāds cits dalībnieks izteicās: "Liels paldies par jaunajām idejām! Patika veidot spēles un viktorīnas. Jaunums bija Socrative.com. Ļoti interesanti un noderīgi."

Ja arī Tu vēlies iegūt jaunas idejas un izkopt savas digitālās prasmes, lai veidotu aizraujošus un efektīvus mācību materiālus, aicinām piedalīties nākamajos pedagogu profesionālās pilnveides kursos Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā. Nāc un būvē nākotnes izglītību kopā ar mums!

 

Atgriezties