Karjeras konsultanti iepazīst mērķu izvirzīšanas spēli

18. decembrī Jelgavas karjeras konsultanti ZRKAC tika iepazīstināti ar Latvijā tapušu mērķu izvirzīšanas spēli, kas ir lielisks palīgs mērķu formulēšanā un sasniegšanā, īstenojot GROW koučinga modeli.

Darbnīcu vadīja viena no spēles autorēm, pedagoģe un karjeras konsultante Dace Vīpule-Kuļika, soli pa solim iepazīstinot ar spēles nosacījumiem un izmantošanas veidiem kā jauniešu, tā arī pieaugušo mērķauditorijai.

Spēle ir radīta ar nolūku atbalstīt ikvienu, īpaši jauniešus, ceļā uz savu dzīves sapņu piepildījumu, mācoties formulēt mērķus un rast ceļu to sasniegšanā. Spēles laikā soli pa solim, atbildot uz atvērtā tipa jautājumiem, veidojas saruna, kas aizved spēlētāju/-us līdz apzināta mērķa sasniegšanas rīcības plānam.

Jauniešiem tā sekmē atbildības uzņemšanos par savu dzīvi, ticību sev un savām spējām, vienlaikus palīdzot pārvarēt grūtības un motivējot sasniegumu gūšanai.

Pedagogiem un vecākiem spēle sniedz idejas strukturētas sarunas ar jaunieti veidošanai, kā arī piedāvā praktiski izmēģināt dažādus atvērtā tipa jautājumus dialoga veicināšanai.

 

Galerija

Mērķu izvirzīšanas spēles darbnīca 18.12.2023.
Atgriezties