Interesenti apgūst personīgo finanšu pārvaldību un plāno budžetu savu mērķu īstenošanai

ZRKAC ir uzsākts nodarbību cikls par personīgo finanšu plānošanu, kurā dalībnieki kopā ar zinošo, atraktīvo un motivējošo pasniedzēju Aļonu Irmeju gūst praktiskas zināšanas, kā efektīvi pārvaldīt savas finanses, lai uzlabotu labklājību, drošību un varētu īstenot savus iecerētos mērķus.

Sešu bezmaksas nodarbību laikā dalībnieki gūst zināšanas par finanšu pratības jautājumiem, neparedzamu finanšu risku mazināšanas iespējām, uzkrājumu veidošanu un “drošības spilvena” izveidi, apdrošināšanas pakalpojumu izvēli un pensijas pārvaldīšanu, lai varētu uzlabot savu privāto finanšu plānošanu, tādējādi sekmējot finansiālo labklājību, drošību īsākā un ilgākā laika periodā, kā arī gūstot prasmes pieņemt gudrākus lēmumus.

Vienlaikus dalībnieki veic praktiskus uzdevumus, izprotot finanšu plūsmu konkrētās ikdienas situācijās. Jau pirmajās nodarbībās klātesošie tika aicināti iesaistīties pasniedzējas piedāvāto piemēru budžeta izvērtēšanā un plānošanā, kā arī tika mudināti sagrupēt savus viena mēneša ienākumus un izdevumus, lai saprastu, kuras kategorijas nepieciešams pārskatīt un pārplānot.

Lai gūtās zināšanas un prasmes varētu “ietērpt” patīkamā rezultātā, klātesošie nodarbību laikā ir aicināti izveidot savu budžeta plānu vienam mēnesim ar mērķi piepildīt kādu sen kārotu sapni vai praktisku vajadzību (piemēram, ceļojuma, kādas preces vai pakalpojuma iegāde u. tml.).

Nodarbību cikls tapis Eiropas Savienības “Erasmus+” programmas projekta “Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” Nr. 10105130 - NCLV - ERASMUS-EDU-2021-AL-AGENDA-IBA ietvaros.

 

Galerija

Manu personīgo finanšu plānošana
Atgriezties