Zaļie rīti bērniem Zaļajā bibliotēkā notiek arī šajā mācību gadā

Arī šajā mācību gadā turpinām organizēt Zaļos rītus bērniem, un 19. oktobrī uz šādu nodarbību Zaļajā bibliotēkā viesojās Jelgavas Paula Bendrupa pamatskolas 3. klases audzēkņi, gūstot vērtīgas zināšanas par cilvēka un ekosistēmas mijiedarbību.

Zaļā rīta aktivitātes sākās ar bibliotēkas apmeklējumu un izglītojošas filmiņas par dabas saudzēšanu apskati, pēc tam tika gatavota un degustēta veselīga “zaļā” limonāde, pārrunājot tās gatavošanas iespējas mājas apstākļos, nepieciešamās sastāvdaļas un to vērtīgo ietekmi uz veselību.

Skolēni piedalījās interaktīvā spēlē, atpazīstot garšaugus un ārstnieciskos augus, kā arī noskaidrojot to īpašības un lietošanas iespējas. Noslēgumā tika aplūkots ZRKAC pagalmā iekārtotais  garšaugu un ārstniecisko augu dārziņš – bērni meklēja spēlē iepazītos augus un noskaidroja, kā katrs no tiem smaržo.

Zaļie rīti ir bērnu mērķauditorijai piemērotas nodarbības, kuru laikā tiek gūtas zināšanas par jautājumiem, kas saistīti ar ekoloģiju, dabas saudzēšanu un cilvēka ietekmi uz apkārtējo vidi.

 

Galerija

Zaļais rīts Zaļajā bibliotēkā 19.10.2023.
Atgriezties