Ukraiņu civiliedzīvotāji iepazīst latviešu tradicionālo virtuvi un svētku tradīcijas

16. oktobrī ZRKAC kultūrorientācijas kursu dalībnieces no Ukrainas iepazina latviešu tradicionālos ēdienus, dzērienus un guva plašāku ieskatu par Latvijas iedzīvotāju tradīcijām un svētkiem, tādējādi vairojot viņu piederības sajūtu mūsu valstij un tautai.

Klātesošajām Ukrainas civiliedzīvotājām bija iespēja pagatavot un nogaršot tradicionālu latviešu desertu – rupjmaizes kārtojumu. Kā atzina dalībnieces, Ukrainā desertus no rupjmaizes negatavo, un šī viņām bija neierasta pieredze. Tāpat tika degustēta neatņemama latviešu svētku sastāvdaļa  –  speķa pīrādziņi, kā arī ZRKAC Zaļās bibliotēkas garšaugu dārziņā izaudzētās zāļu tējas.

Līdztekus dalībnieces klausījās stāstījumā par svarīgākajiem latviešu svinamajiem svētkiem un tradīcijām, kas mūsu valstī tiek ievērotas, vienlaikus daloties arī savā pieredzē un salīdzinot, kā konkrētus svētkus svin Ukrainā. Bija iespēja uzzināt gan par latviešu gadskārtu svētku ieražām, gan arī par Latvijas Republikas nozīmīgākajām svētku un atceres dienām.

Kultūrorientācijas kursi ir integrāciju sekmējoša programma, kas tiek īstenota projekta “Atbalsts Jelgavā dzīvojošo Ukrainas civiliedzīvotāju iekļaušanai Latvijas sabiedrībā” ietvaros. Kursu mērķis ir sekmēt ukraiņu integrāciju mūsu sabiedrībā, vairot zināšanas par Latvijas vēsturi, kultūrtelpu un vērtībām, informēt par valsts pārvaldes un tiesiskuma aspektiem, latviešu valodas apguves iespējām un prasībām, sniegt informāciju par pieejamajiem izglītības, sociālajiem un veselības pakalpojumiem, uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām, vietējo sadzīvi un pilsētā organizētajām aktivitātēm, kā arī īstenot psiholoģisku atbalstu attiecību veidošanā ar līdzcilvēkiem, problēmsituāciju pārvarēšanā un mijiedarbes īstenošanā ar vietējiem iedzīvotājiem.

 

Galerija

Ukraiņu civiliedzīvotāji iepazīst latviešu tradīcijas
Atgriezties