Nākotnes zinātnieki pēta dabas spēku

Piektdien, 29. septembrī, ZRKAC aizritēja "Zinātnieku nakts 2023", pulcējot pirmsskolas un sākumskolas skolēnus izzinošās, izglītojošās un aizraujošās darbnīcās, kurās tika izzināts dabas daudzveidīgais spēks.

Klātesošie apmeklēja un iepazina tuksnesi, arktisko zonu, džungļu pasauli, iekļuva sniegputenī, pārvarēja gravitāciju, guva zināšanas par zemes iekšējiem un ārējiem procesiem, zemes reljefa veidošanos un vulkānu darbību, praktiski iepazina elektriskos un magnētiskos dabas spēkus.

Tāpat bija iespēja izmēģināt dažādas "Miniphanometa eksperimentu stacijas, izzināt koka spēku, praktiski darboties koka darbnīcā, veidot buru kuģus, piedalīties mēnesbraucēju sacensībās, izgatavot skanošus instrumentus, papīra helikopterus, tuksnesī dzīvojošus kamieļus, atpazīt džungļos mītošos dzīvniekus, meklēt pirātu apslēptos dārgumus, kausēt dinozauru olas, izzināt dabas noslēpumus melnajā kastē, saskatīt algoritma un kustības mijiedarbi u. c

.ZRKAC izsaka lielu pateicību visiem, kas piedalījās pasākuma "Zinātnieku nakts 2023" tapšanā - pedagogiem un skolēniem no Jelgavas 4. sākumskolas, Jelgavas Centra pamatskolas, Jelgavas pamatskolas "Valdeka" – attīstības centra, Jelgavas 5. vidusskolas, Jelgavas 4. vidusskolas un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, kā arī amatniekam Vilnim Kazākam!

Galerija

Zinātnieku nakts 2023
Atgriezties