Pieredzes apmaiņa par zaļo domāšanu un rīcību

21. septembrī Gētes Institūta projekta “Veicināt ilgtspēju” ietvaros ZRKAC viesojās viešņa no  Polijas – Anna Sava, Hieronīma Lopačiņska Ļubļinas pilsētas bibliotēkas filiāles “Biotēka” pārstāve.

Vizītes laikā Anna Sava iepazinās ar ZRKAC telpām, noskaidroja iestādes darbības mērķi, virzienus, mācību piedāvājumu, guva ieskatu par ZRKAC īstenotajiem, ar ilgtspēju un zaļo domāšanu saistītajiem projektiem, kā arī apmeklēja ZRKAC Zaļo bibliotēku.

Mūsu kolēģi dalījās pieredzē gan par realizētajiem projektiem “Zaļās prasmes, zaļākai dzīvei” un “Digitāli klimatam”, gan pastāstīja par iestādē praktizētiem zaļajiem ieradumiem – sākot no bateriju šķirošanas līdz pat talku rīkošanai un filtrēta krāna ūdens lietošanai.

Tāpat Anna Sava tika iepazīstināta ar ZRKAC izveidoto zaļo oāzi, ārstniecības telpaugu kolekciju un āra teritorijā ierīkoto garšaugu dārziņu, kā arī tajā izaudzēto augu praktisko izmantošanu darba procesā. Tika apmeklēta Zaļā bibliotēka, noslēgumā baudot mūsu pašu audzētu zāļu tēju dažādās kombinācijas un noskaidrojot to labvēlīgo ietekmi uz veselību.

Rīgā esošā Gētes institūta bibliotēka sadarbībā ar Gētes institūta bibliotēkām Bratislavā, Budapeštā, Krakovā, Prāgā un Varšavā realizē projektu „Veicināt ilgtspēju“, kas vērsts uz klimata saglabāšanu, dabas resursu taupīšanu un patēriņa samazināšanu. Laika posmā no šī gada augusta līdz novembrim katras iesaistītās valsts eksperti apmeklē kādu no institūtiem, lai īstenotu pieredzes apmaiņu, daloties informācijā par savā iestādē īstenotajiem projektiem un vienlaikus iepazīstoties ar projektiem, kuros piedalās apmeklētā valsts iestāde.

 

Galerija

ZRKAC viesojas Ļubļinas bibliotēkas pārstāve Anna Sava
Atgriezties