2022./2023. mācību gada noslēgums seminārs pedagogiem

 15. jūnijā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) organizēja klātienes mācību gada noslēguma semināru pedagogiem. Pasākumu atklāja  Izglītības attīstības nodaļas vadītāja Vēsma Cielava. Savā uzrunā viņa pateicās pedagogiem par aizvadīto mācību gadu un aicināja izbaudīt noslēguma semināru, lai gūtu jaunas zināšanas un iedvesmu jaunajam darba cēlienam.

Pasākuma pirmajā daļā uzstājās RigaBrain biheiviorists un smadzeņu pētnieks  Andrejs Kozlovs ar lekciju “Smadzeņu higiēna un neizdegšanas mehānismu ieviešana”. Tajā viņš stāstīja par smadzeņu darbības principiem, kurā brīdī tās darbojas efektīvi, kad sāk nogurt un mūsu darba produktivitāte sāk mazināties. A. Kozlovs dalījās atziņās par smadzeņu higiēnas ievērošanas pamatlietām, kas ir attiecināmas uz informāciju, emocijām, fokusu, rutīnu, hormonu darbību un kā katrs no šim faktoriem var ietekmēt mūsu spēju komunicēt un darboties. Lekcijā pedagogi guva zināšanas arī par to kā neitralizēt izdegšanas risku.

Savukārt mācību gada noslēguma semināra otrā daļa bija veidota ar praktisku dalībnieku iesaisti. Spēka darbnīcās varēja uzzināt gan par veselīgu uzturu ķermenim un prātam, gan ar vingorjumiem un kustībām ļauties enerģijas atjaunošanai.

Galerija

2022./2023. mācību gada noslēguma seminārs pedagogiem
Atgriezties