Psihoemocionālās veselības un pašregulācijas prasmju attīstīšana pirmskolas un sākumskolas vecumā

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 15. martā notika cikla “Gudro vecāku skolas” otrais seminārs “Psihoemocionālās veselības un pašregulācijas prasmju attīstīšana pirmskolas un sākumskolas vecumā”. Semināru vadīja Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Konstantinovs.

Dalībnieki tika iepazīstināti ar to, kādas ir bērna pašregulācijas prasmes, kā būtiskāko izceļot preventīvo faktoru atkarību profilaksei vēlākos vecumposmos. Seminārā tika piedāvāti praktiski paņēmieni un uzdevumi, kas ļauj iemācīt pašregulācijas prasmes gan pirmsskolas, gan arī jaunākā skolas vecuma bērniem. Tāpat lektors dalījās arī ar to, kādas ir jaunākās pētniecības atziņas par vides un uztura lomu bērna psihoemocionālās veselības attīstībā.

Gudro vecāku skolas nākamais seminārs “Pašapziņas stiprināšana un kritiskās domāšanas attīstīšana pusaudžu vecumā – atkarību profilakses pamats” notiks 12. aprīlī pulksten 17.30. Tajā tiks apskatītas jaunākās pētniecības atziņas par atkarību izraisošo vielu lietošanas prevenciju pusaudžu vecumposmā un to, kādas ir izplatītākās mentālās grūtības, ar kādām iespējams saskarties pusaudžu vecumposmā. Īpašs uzsvars tiks vērsts arī uz metodēm, kas ļauj attīstīt pašapziņas un kritiskās domāšanas spējas, lai mazinātu potenciālo atkarību risku. Semināru vadīs Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Konstantinovs. Pieteikšanās semināram šeit. Semināru cikls tiek īstenots projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

Papildus informāciju par semināru ciklu var iegūt, rakstot: talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv vai zvanot 63012158, 29222737. Atgādinām, ka iepriekšējo gadu semināru un lekciju videoierakstus varat atrast ZRKAC mājas lapas sadaļā Vecākiem/Resursi.

 

 

Atgriezties