Profesionālās izglītības iestādes gatavojas konkursam

2023.gada 27.aprīlī no plkst.10:00-17:00 Jelgavā, ZRKAC telpās, Svētes ielā 33 un K. Barona ielā 40 A notiks metālapstrādes un mašīnbūves nozares profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu konkurss trīs kvalifikācijās: mašīnbūves tehniķis, metinātājs (MAG) un programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītājs.

Konkursam Latvijā ir pieteikušās 14 komandas no visām Latvijas profesionālās izglītības iestādēm metālapstrādē un mašīnbūvē.

Gatavojoties konkursam katrai komandai ir jāizgatavo brīvi izvēlēts produkts, izmantojot 5 līdz 15 sastāvdaļas, pielietojot zināšanas, prasmes un tehnoloģijas, kas ir konkrētās kvalifikācijas mācību programmā. Konkursa darbs ir jāprezentē ar iepriekš sagatavotu video demonstrāciju (1-3 min.), kurā filmēti produkta izstrādes posmi (plānošana, materiāla izvēle, apstrāde, kvalitātes kontrole, mērījumu veikšana) un kurā komanda izstāsta, kā un kādā programmā tika izveidota skice/rasējums, kādi materiāli izmantoti, produkta mērķis jeb pielietojamība, uzņēmuma iesaiste, izgatavošanas tehnoloģiskais process un darba drošības un aizsardzības noteikumu ievērošana produkta izgatavošanas laikā. Komanda veidojot konkursa darbs sadarbojas ar  uzņēmumu.  Pirms konkursa video un produkta skici/rasējumu jāiesūta konkursa organizatoriem uz lab4stem@masoc.lv. Konkursa norises dienā konkursa darbs jānogādā  ZRKAC ekspertu vērtējumam. Konkursa norises dienā audzēkņiem būs jāparāda teorētiskās zināšnas un jāveic praktiski uzdevumi.

 

Atgriezties