Pasniegtas Jelgavas valstspilsētas gada balvas uzņēmējdarbībā

"Uzņēmumi ir pilsētas attīstības garants, un šajā grūtajā laikā mums jābūt saprotošiem, atbalstošiem, radošiem un jāspēj sadarboties." Ar šādiem vārdiem Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš  24. novembrī atklāja pasākumu “Jelgavas valstspilsētas gada balva uzņēmējdarbībā – 2022”, kurā godinājām uzņēmējus, sakot paldies par viņu darbu un ieguldījumu.

Arī šogad apbalvojumi tika piešķirti vienā no trim kategorijām: Gada debija, Radošs uzņēmums un Sociāli atbildīgs uzņēmums. Katrā no tām izdalot arī darbinieku skaitu – līdz 10, no 11 līdz 50 un uzņēmumus, kur tas pārsniedz 51 cilvēku.

Titulu – Gada debija ieguva divi uzņēmumi.

Viens no tiem – SIA "Baltyre Latvia" (11-50 darbinieki). Uzņēmums nodarbojas ar jaunu riepu, disku un kameru importēšanu un tirdzniecību. SIA "Baltyre Latvia" regulāri paplašina sava piedāvājuma klāstu, iekļaujot tajā jaunus, inovatīvus produktus.
Otrs uzņēmums – SIA "UNIVERSĀLS LTD" (vairāk kā 51 darbinieks), kas ikdienā pārbūvē vieglos pasažieru mikroautobusus specializētā transporta vajadzībām, veidojot zemās grīdas transportu, kā arī piedāvā Latvijas pašvaldībām modernus un "zaļus" transporta mobilitātes risinājumus – pasažieru pārvadājumus ar elektriskajiem mikroautobusiem.

Kategorijā “Radošs uzņēmums” ierindojās SIA “Grauda spēks” (darbinieku skaits līdz10), SIA "KANCLERS" (10-50 darbinieki) un SIA “FLORA” (vairāk kā 51 darbinieks).

SIA “Grauda spēks” Uzņēmējs Raimonds Biedrītis ar aizrautību un nemitīgu optimismu maļ graudus un cep maizi, piedāvājot arī cita veida pilngraudu produkciju, nemitīgi radot jaunus produktus, kuri ātri vien iekaro klientu atzinību.

SIA "KANCLERS" jau vairāk kā 25 gadus Ilvas Miezes vadībā izaudzis no neliela veikaliņa līdz tirdzniecības centram KANCLERA NAMS. Uzņēmuma profils ir tirdzniecība, taču šobrīd aktīvi tiek veidotas arī meistarklases, kurās soli pa solim tiek rādīts un stāstīts kā ikviens mājas apstākļos var izgatavot radošas un mīļas lietas. Vairāki klienti ar šiem pašdarinājumiem iekaro pat eksporta tirgu.

SIA “FLORA” Ar 30 gadu ilgu pieredzi Jelgavā darbojas Bušu ģimenes uzņēmums – koka logu un durvju ražotājs, kas ir un viens no lielākajiem Latvijā. Uzņēmums klientiem piedāvā pilnu servisu no idejas rasējuma līdz gatava produkta piegādei un uzstādīšanai, kā arī nodrošina pēcapkalpošanu.

Sociāli atbildīga uzņēmuma nomināciju ieguva: SIA W & D (darbinieku skaits līdz 10), SIA "M.A.N." (11-50 darbinieki) un SIA "MNL" (VAIRĀK KĀ 51 darbinieks).

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību W & D labāk atpazīstama ar Jura Zēberga Foto un drukas studiju. Tās darbos tverti mirkļi ir zināmi daudziem. Uzņēmums nodarbojas ar foto vai apdrukas pakalpojumus, kā arī katru gadu piedāvā gan prakses vietas, gan vasaras darba iespējas jauniešiem. Uzņēmēja mērķis ir šiem jauniešiem sniegt zināšanas, attīstīt viņu prasmes un iepazīstināt ar foto mākslas noslēpumiem.

Ēdināšanas uzņēmums SIA "M.A.N." aktīvi iesaistoties palīdzības sniegšanā gan Ukrainas civiliedzīvotāju un Zemessardzes ēdināšanā. Uzņēmums ziedojis arī 3 ledusskapjus jauniešu iniciatīvai Food Pick-up Point, veicinot aprites ekonomikas attīstību Latvijā. Covid laikā, kad amatniekiem un mājražotājiem bija liegta iespēja tirgoties, SIA "M.A.N." kopā ar uzņēmumu “SIA Viktorija B” bez atlīdzības pieņēma tirgošanā amatnieku un mājražotāju darinājumus.

SIA "MNL" nodarbojās ar mēbeļu tirdzniecību , bet pakāpeniski sortiments tika paplašināts ar grīdas segumiem, santehniku, būvmateriāliem un daudzām citām mājsaimniecībā vajadzīgām preču grupām. Veikala vadība lielu uzmanību velta tam, lai piedāvātu klientiem modernas, ergonomiskas, uz inovācijām un jaunajām tehnoloģijām balstītus produktus un lielu daļu sortimenta sastādītu preces, kuras ir dabai un cilvēkam draudzīgas.

Prieks par radošiem, sociāli atbildīgiem un drosmīgiem uzņēmējiem, vēlam izdošanos arī turpmāk!

 

Galerija

Jelgavas valstspilsētas gada balva uzņēmējdarbībā – 2022
Atgriezties