ZRKAC tehnikas un inovāciju festivālā "Mehatrons 2022"
Tehnikas un inovāciju festivāls "Mehatrons 2022" turpinās un šodien - 10. septembrī Pasta salā bija daudz ko darīt gan lieliem, gan maziem. Festivāla ietvaros notika arī ZRKAC Atvērto durvju diena, kurā varēja uzzināt par jaunā mācību gada izglītības piedāvājumu pieaugušajiem.
 
Varēja darboties ZRKAC Zaļās klases aktivitātēs, piedalīties Eko kosmētikas darbnīcā, vaska drāniņu izgatavošanas darbnīcā, piedalīties roduktu fermentēšanas meistarklasē, tējas garšotavā baudīt tasi silta dzēriena, kā arī piedalīties Miniphanomentas eksperimentu būvēšanā.
 
ZRKAC Metālapstrādes mācību parka stendā notika Profesionālās meistarības konkurss metināšanā. Pirmo vietu izcīnīja – Jevgenijs Makaļskis, otrajā ierindojās Irina Muntjana, savukārt trešajā – Ilvars Briģis.
 
Izgudrojumu izstādē - konkursā "MINOX ZEMGALE 2022" varēja iepazīt inovatīvus izgudrojumus dažādās jomās un nobalsot par sev tīkamāko izgudrojumu. Arī konkursā "MINOX ZEMGALE 2022" tika noskaidroti uzvarētāji. Zelts – Demidam Kaidalovam, Anastasijai Sirotkinai un Josifam Spirtam ar izgudrojumu "Led kubs" - veidots, lai mācītos programmēt Python. Sudrabs – Norbertam Naglim ar dekoratīvo akustisko sienas paneli un kvadroskūtera Bruntor izgudrotājam Raimondam Jurgelim. Bronza – izgudrotāju grupai: Vladimiram Ņemcevam, Jānim Kleperam, Pēterim Lesničenokam, Aināram Knokam un Raitim Kasparam Sīkam. Kopīgi tika radīts reaktors elektrības iegūšanai no alumīnija atkritumiem mazas jaudas lietotājiem.
Tika piešķirtas arī divas atzinības. Viena par stāju koriģējošu T-kreklu "Correcty" Jekaterinai Romānovai un Natālijai Jermolajevai. Savukārt otru atzinību par kolektīvo izgudrojumu – solāro guļošo velosipēdu– ieguva Dainis Berjoza, Dainis Bergšpics, Vilnis Pīrs un Jānis Lāceklis Bertmanis. 
 
 Amatnieku darinājumos svētku apmeklētāji varēja ieraudzīt metālapstrādes prasmju radošo pielietojumu un to skaistās  izpausmes rotas lietās un dekoratīvos interjera priekšmetos.
 
Uzņēmumu stendos bija apskatāmi roboti, rokas lāzermetināšanas ierīces, hidraulika, dažādu gāzu pielietojums no mājsaimniecības līdz profesionālim, pieejams mobilais serviss, frēzēšanas, virpošanas instrumenti un aprīkojums. Interesenti varēja konsultēties par energoefektivitātes iespējām, gūt informācija par  karjeras iespējām nozarē, piedalīties spēlēs, konkursos un citās aktivitātēs.
 
Paldies par kopīgu prieka radīšanu un baudīšanu!
Gaidīsim ciemos Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā!
P.S. Ja nepaspēji iepazīties ar jauno kursu piedāvājumu, droši ieskaties šeit.
Galerija

Mehatrons 2022
Atgriezties