Uzsāktas mācības programmā „Latviešu valodas mācības Ukrainas civiliedzīvotājiem

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) atklātajā konkursā ieguva tiesības nodrošināt Jelgavā un novadā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem latviešu valodas apmācības. 13. jūnijā veiksmīgi tika uzsāktas mācības bezmaksas programmā „Latviešu valodas mācības Ukrainas civiliedzīvotājiem”, kas tiks īstenotas piecās grupās, šobrīd iesaistot 75 izglītojamos, bet plānots šo skaitu palielināt līdz 95 personām.

Mācību mērķis ir nodrošināt bezmaksas latviešu valodas mācības 120 stundu apjomā A1 līmenī. Programma ietver tādu prasmju apgūšanu kā: klausīšanos, lasīšanu, runāšanu un rakstīšanu, lai rezultātā veiksmīgi varētu sazināties vienkāršās sadzīves un ikdienas situācijās. Mācību laikā plānotas arī ekskursijas apskatot un iepazīstot Jelgavas un Zemgales reģiona vēstures un kultūras mantojumu. Pēc kursu beigšanas dalībnieki varēs kārtot valsts valodas prasmes pārbaudi profesionālo un amata pienākumu veikšanai un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas iegūšanai.

Nestrādājošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem tiek piedāvāta intensīvā apmācību grupa, kur mācības notiek katru darba dienu, bet strādājošiem – vakara mācības klātienē vai attālināti.

Interese par latviešu valodas kursiem ir ļoti liela, bet vēl ir brīvas vietas, lai pieteiktos kursos. Ja velēties pieteikties vai zināt kādu, kam tas būtu aktuāli, aicinām pieteikties, zvanot uz tālr. nr. 29222737; 63012159 (Astrai Vanagai) vai rakstot e-pastu talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par informācijas saturu atbild JVPPII “Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs”.

 

Galerija

Uzsāktas mācības programmā „Latviešu valodas mācības Ukrainas civiliedzīvotājiem
Atgriezties