Tiešsaistes rīka Canva izmantošana uzņēmējdarbībā

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs 3. maijā organizēja bezmaksas tiešsaistes semināru “Tiešsaistes rīka CANVA izmantošana uzņēmējdarbībā”.

Semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar tiešsaistes rīka canva.com iespējām. Savu popularitāti tas ieguvis ne vien tāpēc, ka ir pieejams bez maksas, bet arī tāpēc, ka ir ērts un draudzīgs lietotājam, kuram nav specifisku iemaņu grafiskā dizaina lietošanā. Rīka uzbūve un funkcionalitāte ir vienkārša un saprotama, tajā ir daudz dažādu veidņu, kas paver iespējas ērti un ātri sasniegt labu rezultātu arī cilvēkiem, kam krāsu un tekstu kombinēšana sagādā grūtības. Salīdzinoši īsā laikā iespējams izveidot plakātus, grafikas sociālajiem tīkliem, kartiņas, video, prezentācijas, mājaslapas, video. Tiešsaistes rīku Canva ērti var lietot arī vairāku cilvēku komanda, jo iesākto materiālu ir iespējams kopīgot ar citiem lietotājiem, strādāt katram savā laikā, atstājot piezīmes par konkrētu materiālu vai arī strādāt reāllaikā visiem iesaistītajiem vienkopus.

Kā vēl viena no priekšrocībām, ko iespējams izmantot, strādājot ar šo rīku, ir sociālo tīklu satura plānotājs. Ar tā palīdzību, piemēram, var atzīmēt, kurā laikā publicēt kādu no iepriekš sagatavotajiem vizuālajiem materiāliem tādās sociālo mediju platformās kā Facebook, Instagram, iepriekš veicot attiecīgo kontu sasaisti.

Ja uzņēmumam ir izveidota sava korporatīvā identitāte, tad ir iespējams gan fonta stilus, gan logo, gan krāsu kodus augšupielādēt canva.com. Ērtāk strādāt, izveidojot mapi, kurā ir apkopoti uzņēma identitāti atspoguļojošie elementi, kas tiek izmantoti jauna vizuālā materiāla veidošanā.

Tiešsaistes nodarbības apmeklētāji varēja iepazīties arī ar dažādiem praktiskiem “knifiem”, kas palīdz ātrāk sasniegt vēlamo rezultātu.

Seminārs notika cikla “Digitālo prasmju ABC uzņēmējiem” ietvaros, kura mērķis ir sniegt uzņēmējiem pamatprasmes, lai darbotos digitālajā vidē.

Semināra prezentācija pieejama šeit.

Canva uzņēmējdarbībā

Atgriezties