Seminārs uzņēmējiem par Facebook un Instagram kontu sasaisti

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) 15. februārī organizēja bezmaksas tiešsaistes semināru “Facebook/Instagram kontu sasaiste pilnvērtīgai darbībai”. Šis bija jau otrais seminārs cikla “Digitālo prasmju ABC uzņēmējiem”, un to vadīja ZRKAC Uzņēmējdarbības nodaļas galvenais speciālists Kārlis Skuja.

Seminārā dalībnieki uzzināja par nepieciešamajiem soļiem gan Facebook, gan Instagram biznesa konta izveidei, kā aizpildīt nepieciešanos laukus, kam jāpievērš uzmanība, lai kontā būtu svarīgākā informācija. K. Skuja rādīja arī iespējas, kur var veikt nepieciešamās izmaiņas, ja rodas šāda vajadzība.

Pēc biznesa konta izveides, izmantojot Facebook Creator Studio piedāvātās iespējas, efektīvi un vienkārši var pārvaldīt gan Facebook, gan Instagram kontus, pievienot un rediģēt saturu. Tāpat ar šī rīka palīdzību var piekļūt detalizētam  pārskatam, lai analizētu, kā mērķauditorija reaģē uz informāciju.

Tas savukārt uzņēmējiem palīdz labāk saprast, kā veiksmīgāk komunicēt, kādas izmaiņas nepieciešams veikt saturā. Kā vēl viens ieguvums kontu sasaistei ir jāmin iespēja, kas ļauj ieplānot saturu, nosakot dienu un laiku, kad tas tiks publicēts.

Bez pamatprincipiem, kā izmantot izveidoto biznesa kontu piedāvātās iespējas, apmeklētāji tika iepazīstināti ar veikala izveides pamatnosacījumiem. Arī ikdienā izmantotā rīka WhatsApp izmantošana biznesa vajadzībām kļūst arvien populārāka, jo tas ir veids, kā ērti sazināties ar konkrēto uzņēmēju. Šāda biznesa konta izveide ir vienkārša un sniedz dubultu ieguvumu. Sasaistot ar Facebook, ir iespējams to norādīt gan lapas pamatdatos, gan WhatsApp kontā izvietot informāciju par piedāvātajiem pakalpojumiem vai precēm, Kataloga sadaļā, kas ļauj kopīgot tur ievietotās ziņas ar citiem lietotājiem tajā pašā saziņas kanālā.

Apmeklētāji aktīvi uzdeva jautājums saistībā ar kontu izveidi un to izmantošanas specifiku, īpatnībām, kas skar atšķirības abu sociālo tīklu – Facebook un Instagram – darbībā, kā arī to, kāda veida saturs šobrīd ir aktuāls, lai tas sasniegtu mērķauditoriju.

Jāatgādina, ka iespējams pietiekties arī individuālām konsultācijām par šiem jautājumiem, rakstot uz uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv.

Atgriezties