“Kā kļūt redzamam ar Google for Business?”

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) 27. janvārī organizēja tiešsaistes semināru “Kā kļūt redzamam Google ar Google My Business?”, ko vadīja ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas speciāliste Gundega Fedotova.

Semināra dalībnieki uzzināja, kādēļ ir vērts izmantot Google My Business, soli pa solim iepazinās ar uzņēmuma profila izveidei nepieciešamo, kā arī guva priekšstatu par konta piedāvātajām iespējām un tā pārvaldības funkcionalitāti.

Viens no iemesliem, kāpēc Google My Business izveide ir svarīga, ir tas, ka, ievadot uzņēmuma nosaukumu, pakalpojumu vai pārstāvētā produkta vai pakalpojuma veidu meklētājprogrammā Google, tas parādīsies atrasto rezultātu laukā. Tas savukārt potenciālajiem klientiem ļaus uzzināt svarīgu informāciju par uzņēmumu – gan adresi, gan to, kā tur nokļūt, izmantojot norādes, gan kontaktinformāciju, gan darba laiku.

Profilā var ievietot uzņēmuma produkcijas attēlus, klientiem ir iespēja atstāt savas atsauksmes, kas var sekmēt arī citu klientu interesi par uzņēmuma preču vai pakalpojumu piedāvājumu. Arī iebūvētā funkcija, kas ļauj saņemt un nosūt ziņas, ir labs risinājums, ja jums nav citu saziņas veidu.

Google My Business ir arī elastīgs, jo ļauj labot un papildināt informāciju, piemēram, par darba laikiem, piedāvātajiem jaunumiem Tā kā šis rīks darbojas līdzīgi kā mājaslapa, ir iespēja sekot līdzi ar meklēšanas analītikai: kāda ir plūsma, kurās dienās vai laikos cilvēki interesējas visaktīvāk, un izmantot šo informāciju, lai piedāvātu ko īpašu brīdī, kad maksimāli daudz cilvēku izrāda interesi.

Izveidojot kontu, ir noderīgi apstiprināt Google sūtītos paziņojumus, ieteikumus un aktualitātes, lai veiksmīgāk pārvaldītu un izmantotu piedāvātās iespējas.

“Kā kļūt redzamam ar “Google for Business”?” bija šogad pirmais seminārs, kas turpina iepriekš uzsāktā semināru cikla “Digitālo prasmju ABC uzņēmējiem” īstenošanu. Semināri mērķauditorija ir jaunajie uzņēmēji un citi interesenti, kuriem ir neliela pieredze digitālo prasmju izmantošanā un tiem, kas vēlas tās attīstīt. Semināri notiks tiešsaistē un tos vadīs ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas galvenie speciālisti.

Turpmākais seminārs plānots par tēmu: “Facebook/Instagram kontu sasaiste pilnvērtīgai darbībai”. Pieteikšanās šeit. Vairāk informācijas: rakstot uz e-pastu uznemejdarbiba@zrkac.jelgava.lv vai zvanot pa tālruni 63012155.

Semināra Digitālo prasmju ABC uzņēmējiem "Google My Business" prezentācija

 Google for Business, autors: Gundega

Palielināt: ŠEIT

Atgriezties