Tehnika un inovācijas vienuviet - "Mehatrons 2021"

4. septembrī Jelgavā, Pasta salā notiks Tehnikas un inovāciju tirgus “Mehatrons 2021”. Mehatrons apvieno sevī tradicionālos Metāla svētkus un Inženieru dienas. Arī šogad svētki noritēs trīs dienas; 4. septembrī Pasta salā inženierzinātnes popularizēs izglītības iestādes, uzņēmēji, izgudrotāji un amatnieki, bet 11. un 12. septembrī sporta un atpūtas kompleksā “Rullītis” būs vērojamas sacensības dažādās autosporta disciplīnās un ar tām saistītās aktivitātēs.

4. septembra programma tiek veidota ar mērķi popularizēt izglītības un karjeras iespējas inženierzinātņu profesijās un iepazīstināt ar metālapstrādes un mašīnbūves nozaru attīstību. Mehatrona aktivitātes vērstas arī uz to, lai rosinātu bērnu un jauniešu interesi par eksaktajām un dabaszinībām, kā arī bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi. Jelgavas pilsētas un novada vispārējās un profesionālās izglītības iestādes uzrunās jauniešus savos stendos, prezentējot savu skolu izglītības programmas, kā arī demonstrējot jaunāko mācību vides tehniskajā nodrošinājumā un jauniešiem pieejamās tehniskās jaunrades iespējas.

Uzņēmumi savukārt demonstrēs, kā apgūtās inženierzinātņu prasmes var ļoti veiksmīgi izmantot karjeras un nākotnes profesijas izvēlē, parādot plašās darba un profesionālās izaugsmes iespējas.

Amatnieku darinājumos svētku apmeklētāji varēs ieraudzīt metālapstrādes prasmju radošo pielietojumu un izpausmes skaistās rotas lietās un dekoratīvos interjera priekšmetos, bet izgudrojumu izstādē - konkursā MINOX ZEMGALE 2021 iepazīt inovatīvus izgudrojumus dažādās jomās - no mājsaimniecības līdz elektrības ražošanai un apmeklētāju balsojumā noteikt labākos izgudrojumus.

Sākot jauno pieaugušo izglītības mācību gadu, tradicionāli Mehatrona ietvaros notiks arī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra Atvērto durvju diena, kurā varēs iepazīties ar jaunā mācību gada izglītības piedāvājumu bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem.

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra un Zemgales plānošanas reģiona organizētajā ZRKAC Izglītības skatuvē būs iespēja tikties ar pieredzes bagātiem, radošiem un Latvijā pazīstamiem uzņēmējiem Gundegu Skudriņu un Aigaru Lauzi. Ar Izglītības skatuves programmu var iepazīties un informāciju par pieteikšanos atrast šeit.

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra Metālapstrādes mācību parka stendā no plkst. 9.00 līdz 14.00 notiks Metināšanas sacensības, kurās var piedalīties ikviens interesents (gan profesionāls metinātājs, gan amatieris), kurš sasniedzis 18 gadu vecumu. Dalībnieku pieteikšanās sacensībām notiek līdz 03.09.2021. plkst. 16.00. Sacensību nolikums šeit.

Atgriezties