VID tiešsaistes seminārs topošajiem saimnieciskās darbības veicējiem jeb pašnodarbinātajiem

Valsts ieņēmumu dienests (VID) 2021. gada 11. jūnijā plkst. 11.00 rīko tiešsaistes semināru “Kā kļūt un būt par pašnodarbināto?”. Īpaši noderīgs seminārs būs pašreizējiem autoratlīdzību saņēmējiem, kam pēc 2021. gada 1. jūlija mainās nodokļu nomaksas nosacījumi, kā arī tiem, kas līdz šim izmantoja patentmaksas režīmu. Taču tas būs vērtīgs arī ikvienam iedzīvotājam, kurš apsver iespēju uzsākt patstāvīgu saimniecisko darbību.

Tiešsaistes seminārs būs skatāms VID kontā sociālajās platformās “Youtube” un “Facebook”.

Šajā seminārā VID nodokļu speciāliste stāstīs un atbildēs uz jautājumiem par to, kā reģistrēt saimniecisko darbību, kā atšķiras vispārējais un mikrouzņēmumu nodokļa režīms, kādi pārskati jāsniedz un kādi nodokļi jāmaksā katrā no tiem.

Interesenti var pievienot šo pasākumu savam kalendāram šeit: www.vid.gov.lv / Aktualitātes / Notikumi / “Kā kļūt un būt par pašnodarbināto”. Iepriekšēja reģistrēšanās nav nepieciešama, “Youtube” un “Facebook” tiešraide būs pieejama publiski.

2020. gada nogalē Saeima ir pieņēmusi vairākas izmaiņas dažādos nodokļu normatīvajos aktos, no kurām daļa stājas spēkā 2021. gada 1. jūlijā. Ar tām aicinām iepazīties VID tīmekļvietnes sadaļā “Nodokļi 2021”. Tajā pieejami arī visu līdz šim notikušo VID semināru video ieraksti, kā arī atbildes uz semināru laikā uzdotajiem jautājumiem.

Aktuālā informācija par turpmākajiem VID organizētājiem pasākumiem pieejama VID tīmekļvietnes www.vid.gov.lv sadaļā “Notikumu kalendārs”.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, kā arī uzdot savus jautājumus rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”.  Svarīgi, ka, zvanot uz VID Konsultatīvo tālruni 67120000, ikviens var saņemt arī personificētu konsultāciju, ja vien zvanot pieslēdzas VID EDS un nosauc tur redzamo kodu.

Informāciju sagatavoja:
VID Sabiedrisko attiecību daļa

Atgriezties