Junioru universitātes dalībniece izcīna bronzas medaļu Starptautiskā dabaszinātņu olimpiādē

Vieta: Luxemburga
Atbildīgais: Sanita Šabanska

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra īstenotās Jelgavas pašvaldības mērķprogrammas „Junioru universitāte” dalībniece Rosalina Fiļimonova ar izcīnītu bronzas medaļu atgriezusies no Starptautiskās dabaszinātņu olimpiādes, kas norisinājās no 17. -24. martam Luksemburgā.

Rosalina Fiļimonova ir Jelgavas 4. vidusskolas 9. klases skolniece, kura „Junioru universitātē” darbojas otro gadu.

Dabaszinātņu olimpiādē piedalījās 44 komandas, kuras veidoja 16 gadīgi jaunieši no 26 valstīm. Jaunieši demonstrēja savas zināšanas trīs disciplīnās - bioloģijā, ķīmijā un fizikā.

Latvijas komandu pavadošais mentors ķīmijā, „Junioru universitātes” ķīmijas pasniedzējs Mihails Haļitovs priecājas, ka Rosalina veiksmīgi tika galā ar sarežģītajiem uzdevumiem un uzsver, ka neapjukt Latvijas skolās nepierasto uzdevumu risināšanā meitenei palīdzēja „Junioru universitātē” gūtā pieredze un zināšanas.

„Es uz šo olimpiādi braucu kā biologs, tāpēc mans galvenais darbarīks bija mikroskops” stāsta Rosalina. Olimpiāde atšķīrusies no citām olimpiādēm, kurās viņa līdz šim piedalījusies. „Bioloģijas olimpiādē mācību gada sakumābija teorijas uzdevumi, bet EUSO, galvenokārt, pārbaudīja skolnieku praktiskās zināšanas” saka meitene. „Ļoti patika tas, ka tika iekļauti dažādi interesanti pasākumi.” Dalība olimpiādē un augstais rezultāts devis Rosalinai pārliecību par savām zināšanām un prasmēm. Par galvenajiem ieguvumiem viņa atzīst vērtīgas zināšanas dažādās jomās, daudz jaunu draugu un spilgtu iespaidu, starp kuriem bija arī Luksemburgas prinča dalība apbalvošanas ceremonijā.

Atgriezties