Radošuma spogulis un Svētku e-maiss

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) šogad nerīkoja ikgadējo amatnieku un mājražotāju kontaktbiržu klātienē. Lai atbalstītu vietējos ražotājus un iepazīstinātu ikvienu ar mūsu uzņēmēju piedāvājumu, tika izveidots virtuāls “Svētku e–maiss”. Tajā līdz pagājušās nedēļas beigām bija iespēja iepazīties ar vairāk kā 1000 dažādiem produktiem, ko piedāvāja vairāk kā 100 amatnieku un mājražotāju. Tā saturs tiek papildināts. Amatnieki un mājražotāji aicināti līdz 15. janvārim piedāvāt savu produkciju, sūtot pieteikumu “Svētku e–maisam”.

Amatnieki un mājražotāji, kas “Svētku e-maisā” iesaistījās līdz 4. decembrim, piedalījās konkursā par radošuma balvu “Ideju spogulis 2020”. Uzvarētājus noteica žūrijas komisija. Nominācijā “Par idejas pieteikumu” uzvarētāja ir pelējuma, Camamber un svaigā siera ražotāja Agita Blūma. Madara Boldiševica-Tomsone, kas veido aksesuārus no Japānas Deco Clay polimērmateriāliem un rotas ar dabīgo ziedu un augu elementiem, zīmola “Madeira Flowerland” radītāja, ieguva balvu nominācijā “Par idejas izstrādi”. Savukārt Jolanta Laukakmene, zīmola “Jolanya” izstrādātāja, “Ideju spoguli 2020” saņēma nominācijā “Par dizaina risinājumu”. “Par veiksmīgu idejas un dizaina risinājumu” balvu ieguva Eduards Vilks un Elīna Cēsniece, SIA “Zeltlejas”. Šis uzņēmums piedāvā daudzveidīgu smitsērkšķu produkciju. Savukārt balvu nominācijā “Par radošu pieeju” uzvarētājs ir Māra Lapiņa ģimenes uzņēmums SIA “MārLapiņi”, kas piedāvā plašu mārrutku produktu klāstu.

Žūrija piešķīra arī atzinības. Viena no atzinības ieguvējām nominācijā ”Par zaļu domāšanu” ir Sandra Krēgere, kas ar zīmolu “KreSan” piedāvā daudzveidīgus bišu vaska produktus, piemēram, dekorus eglītēm, kausējamās figūriņas un bišu vaska granulas sveču veidošanai. Anita Skuja viņa saņēma atzinību “Par aktuāla produkta radīšanu” – spēli “Jubilārs”. Nominācijā “Par radošu pieeju” (LED gaismekļi un dekori) atzinība Gunitai Oļipovai, Spiiid Botanics. Atzinība “Par daudzveidīgu produktu radīšanu” tika piešķirta Diānai Briedei par medus produktiem tumšajā šokolādē.

Atzinību “Par melnās keramikas produktu radīšanu” saņēma Itija Bīmane, Clay and Wood DESIGN, par melnās jeb svēpētās keramikas traukiem. Atzinība “Par dabai un cilvēkiem draudzīgas kosmētikas radīšanu” – dabīgās kosmētikas produktiem – tika Martai Šulcei, SIA Silmachy Remedies.

Savukārt visus, kuri vēlas iepriecināt sevi, savus tuvākos, aicinām iepazīties ar “Svētku e–maisa” saturu un izvēlēties pašu labāko, kontaktējoties ar produktu radītājiem (kontakti “Svētku e–maisā”). “Svētku e–maiss” savu darbu turpina, un ikviens iedzīvotājs tajā var ieskatīties un atrast dāvanas svētkiem no vietējiem ražotājiem. Virtuālais “Svētku e–maiss” ir pieejams ZRKAC mājaslapā.

Galerija

Ideju spogulis 2020
Atgriezties