Atklās ekonomiski aktīvo sieviešu atbalsta resursu centru

Projektā „Uzņēmējdarbība, sievietes un atbalsts: sieviešu uzņēmēju resursu centru tīkls Latvijas un Krievijas pierobežu rajonos”, kura mērķis ir iedvesmot, apmācīt un atbalstīt uzņēmējdarbības uzsācējas, 24. septembrī Jelgavā atklās ekonomiski aktīvo sieviešu atbalsta resursu centru. Šādi centri projekta ietvaros taps arī Daugavpilī un Pleskavā.

Jelgavā Resursu centrs atradīsies Svētes ielā 33. Tas dos iespēju pulcēties uzņēmējām, lai dalītos pieredzē, iepazīstinātu ar saviem produktiem, tiktos ar potenciālajiem klientiem, veidotu savu produktu prototipus ar 3 D printeri vai šujmašīnu, bet mārketinga materiālus ar multifunkcionālo printeri, kā arī apgūtu pirmās iemaņas darbā ar dronu. Uzņēmēju rīcībā būs arī datori ar interneta pieslēgumu.

Līdz šim projektā aktīvi iesaistījušās sievietes uzņēmējas, piedaloties ar savām biznesa idejām virtuālā starptautiskā izstādē un starptautiskā elektroniskajā katalogā, kas liek pamatus starptautiskai sadarbībai. Uzņēmējas apguvušas zināšanas un prasmes semināros “Digitālās tehnoloģijas uzņēmējdarbībā” un “Projektu menedžments”, kuru saturs un metodika izstrādāta sadarbībā ar Stokholmas universitāti, kā arī trīssievietes uzņēmējas paaugstinājušas savu kvalifikāciju, apgūstot mentora prasmes.

Jau no 29. septembra jaunizveidotais centrs uzņēmējas aicinās uz “Konsultāciju zibens maratonu”, kurā būs iespēja tikties ar pieredzes bagātām uzņēmējām un speciālistēm un, iepriekš piesakoties, saņemt individuālas konsultācijas par ideju radīšanu un attīstību, grāmatvedību, nodokļiem, darba aizsardzības, darba likumdošanas jautājumiem, reklāmas veidošanu, prototipu izveidi ar 3D printeri.

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC), un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Kontaktinformācija: 63012155; 63012169; liga.mikelsone@zrkac.jelgava.lv
Programmas mājas lapa: www.latruscbc.eu

Atgriezties