Ģimenes meistarklase – ar viedierīcēm pie galda

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 23. janvārī notika Veselības studijas ģimenes labsajūtai otrās grupas bezmaksas nodarbība – “Ar viedierīcēm pie galda”. Nodarbību vadīja Edgars Caics, Latvijas drošāka interneta centra „NetSafe Latvia” lektors, biedrības „Esi brīvs!” atkarību profilakses speciālists darbā ar bērniem, pusaudžiem un pieaugušajiem.

Ģimenes meistarklasē piedalījās vecāki kopā ar bērniem sākumskolas vecumā. Nodarbībā uzmanības centrā bija „viedierīces” jeb ekrānierīces un to ietekme uz attiecībām ģimenē un vienaudžu lokā, kā arī personīgajiem sasniegumiem, fizisko un psihoemocionālo veselību.

Nodarbība bija veidota kā vecāku un bērnu kopīga līdzdarbošanās, tajā bija integrēti dažādi sadarbības uzdevumi un lomu spēles, lai gan vecāki, gan bērni gūtu pēc iespējas plašāku pieredzi problēmas saskatīšanai.

Edgars Caics klātesošo iepazīstināja ar dažādiem pētījumiem un praksē pārbaudītiem modeļiem viedierīču paradumu disciplinēšanai, ar kuru palīdzību nonākt pie sev vēlamā viedierīču lietošanas scenārija, kādu gribētu redzēt savā ikdienā un ģimenē.

Ar konkrētu piemēru palīdzību lektors klātesošajiem sniedza plašāku izpratni par viedierīču izmantošanu, kā arī iepazīstināja ar iespējām, kādas pastāv gadījumos, kad viedierīču izmantošana ir kļuvusi pārmēru liela.

Viedierīču jēgpilna un sabalansēta izmantošana mūsdienās ir būtiska problēma daudziem, to apliecina arī pasākuma dalībnieki. Arī vecākiem šī tēma šķita aktuāla un būtiska. “Paldies, ļoti vērtīga meistarklase! Liels pluss, ka kopā bija bērni un vecāki. Varbūt, ja ir iespējams, šādu lekciju var atkārtot, jo bija jūtams, ka lektori mums visu nepastāstīja, ko bija nodomājuši. No 5. decembra un 23. janvāra grupām varbūt var izveidot turpinājumu?” Savās sajūtās dalījās kāda pasākuma apmkelētāja.

Pasākums tika organizēts projekta „Kompleksu veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Jelgavas pilsētā, I kārta” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

Galerija

Ģimenes meistarklase – ar viedierīcēm pie galda
Atgriezties