Radošuma balva "Ideju spogulis – 2019"
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs

Zemgales reģiona 9. amatnieku un mājražotāju kontaktbiržas ietvaros tika piešķirtas radošuma balvas “Ideju spogulis”. Tās saņēma Uldis Bubets par dizaina risinājumu – no koka gatavotām paplātēm, lādītēm, dēlīšiem, inovatīvu sulu statīvu un citiem koka priekšmetiem. Par idejas pieteikumu tika apbalvots Jasons Ernests Mazkalniņš no Skolēnu mācību uzņēmuma “EJA Group”. Viņš bija radījis oriģinālu stendu ģitāras veidolā. Balvu par idejas izstrādi ieguva Elīna Ramašova par bezglutēna ķirbju sēklu miltu maisījumu, no kā var pagatavot gardus mafinus, kā arī marcipānu.

Nominācija – “Par radošu pieeju” aizceļoja uz Dobeles pusi pie Jura Kambara. Viņš apmeklētājiem piedāvāja misiņa un vara rotas, kā arī traukus. Balvu “Ideju spogulis 2019” saņēma arī jelgavniece Daiga Segliņa ar personalizētām bērnu šūpolēm kategorijā “Par veiksmīgu idejas un dizaina risinājumu”.

Žūrija piešķīra arī atzinības. Viena no atzinības ieguvējām bija Maija Rubauska nominācijā ”Par zaļu domāšanu”. Maija no atkārtoti izmantota auduma veidoja drēbes mazuļiem un bērniem. Ģirts Limanskis iepriecināja klātesošos ar dažādām koka spēlēm un ieguva atzinību kategorijā “Par dizaina risinājumu”. “Par radošu pieeju” Antra Kārkla ar radītajiem etnogrāfiskajiem tekstilizstrādājumiem. Savukārt atzinība – “Par radošiem risinājumiem” tika piešķirta fotogrāfam Jurim Zēbergam par fotogrāfijas pārvēršanu dizaina priekšmetā.

Atzinību “Par garšas buķetes nemitīgu attīstību” saņēma Kokorēviču ģimene no Jelgavas ar saviem garšaugu maisījumiem. “Par pieprasītāko produktu” tika atzīta Arno Polīša gatavotā svaigā pasta, kam klāt pievienota svaiga dārzeņu sula un biezeņi, kas piešķir tai gan krāsu, gan ir papildus avots minerālvielām un šķiedrvielām. Papildus Arno Polītis kļuva par nominācijas La Dolce Vita ieguvēju un guva iespēju piedalīties TV raidījumā kopā ar Roberto Meloni.


 

Galerija

Radošuma balva „Ideju spogulis – 2019”
Atgriezties