9. Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju kontaktbirža
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs

2019. gada 12. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) norisinājās 9. Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju Kontaktbirža. Tajā piedalījās teju 150 dalībnieki no Jelgavas, Ozolniekiem, Jelgavas novada, Bauskas, Lielplatones, Daugavpils, Dobeles novada, Dobeles, Rīgas, Talsiem, Vircavas, Rundāles, Tērvetes, Jūrmalas, Olaines, Tukuma, Ķekavas, Kokneses, Salaspils, Ogres, Pārolaines, Vandzenes, Ādažiem, Viesītes, Aknīstes, Kroņauces, Kandavas un Dignājas.

Kontaktbiržu atklāja ZRKAC uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone. Dalībniekus un apmeklētājus uzrunāja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, paužot prieku par šo pasākumu, kurš norisinās jau devīto reizi, uzsverot, ka katra dalībnieka radīšanas prieks ir neizmērojams. “Svarīgi ir saglabāt sevī to radošumu un motivāciju darīt, lai abas ir pārpārēm”, aicināja domes priekšsēdētājs.

Kontaktbiržā bija pārstāvēts ļoti plašs piedāvājums: medus, dzintara produkti, rokdarbi, zīda lakati, ādas un koka izstrādājumi, dažāda veida konditoreja no pīrādziņiem līdz makarūniem, maize, saldumi, rotaslietas, kosmētikas produkti, bērzu sīrups, ķirbju sēklu milti, krāsainas pastas, tomātu produkcija, garšaugu maisījumi, ķiploku čipsi, augu vaska sveces, augu eļļas izvilkumi, esenču eļļas, misiņa un vara rotas, attīstošās rotaļlietas u.c..

Apmeklētājiem, amatnieku un mājražotāju veikuma cienītājiem bija iespēja atrast oriģinālas dāvanas no plašā piedāvājuma klāsta. Savukārt amatniekiem un mājražotājiem bija iespēja atrast jaunus sadarbības partnerus, gūt iedvesmu jaunām idejām un novērtēt citu veikumu. To palīdzēja veidot arī pasākuma moderators Roberto Meloni, kurš izzināja katra produkta tapšanu, tā īpašības un rosināja dalībniekus uz savstarpēju sadarbību, tos motivējot un uzmundrinot. Pasākuma noslēgumā radošuma balvas “Ideju spogulis-2019” pasniedza Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja Rita Vectirāne.

Galerija

9. Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju kontaktbirža
Atgriezties