Aicinām pieteikties izgudrojumu un inovāciju izstādei MINOX ZEMGALE 2019
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs

2019. gada 7. septembrī Jelgavā, Pasta salā festivāla “Mehatrons 2019” ietvaros notiks izgudrojumu un inovāciju izstāde MINOX ZEMGALE 2019. Aicinām ikvienu, kurš ir kaut ko izgudrojis, pieteikties ar savu izgudrojumu un piedalīties izgudrojumu un inovāciju izstādei. Dalībai nav ne vecuma, ne arī citu ierobežojumu.

Pieteikumus sūtīt uz e-pastu: liga.mikelsone@zrkac.jelgava.lv.

Pieteikumā vēlams norādīt:

  • Dalībnieku vārdus, uzvārdus;
  • izgudrojuma nosaukumu;
  • īsu aprakstu;
  • aktivitātes dalībniekiem (konkursi, praktiska darbība) - ja tādas plānojat;
  • cik liela platība (kvadrātmetros) nepieciešama;
  • vai būs nepieciešams elektrības pieslēgums – (ja jā - kāda strāva nepieciešama);

Lai iedrošinātu ikvienu piedalīties - daži piemēri:

…mamma redz, ka viņas mazākā meitiņa, krāsojot bilžu grāmatu, izmanto neredzētu, jaunu paņēmienu šī darba veikšanai. Kopā ar meitu, mamma piedāvā šo jauno paņēmienu “MINOX” izstādei.

…students, klausoties profesora lekciju par kaut kādu problēmu, iedomājas pieminētās problēmas pilnīgi jaunu, līdz šim neizmantotu risinājumu. Izgudrojums!!! Eureka!!!

…mazdēls spēlējas ar vectēva garāžā atrastu vecu “uzparikti”, kurai viņš ir pielicis citu detaļu tā, ka izveidojas pilnīgi jauna pielietojuma instruments. Vecaistēvs kopā ar mazdēlu piedalās izgudrojuma izstādē, kā izgudrojuma līdzautors sava mazdēla-autora izgudrojuma demonstrēšanā.

Izgudrojumu un inovāciju izstādes MINOX ZEMGALE 2019 dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī konkursā. Uzvarētāji tiks noteikti, ņemot vērā apmeklētāju balsojumu.

Pasākuma mērķis - veicināt izgudrotājdarbību un panākt, lai uzņēmēji, izgudrotāji un zinātnieki atrastu saskarsmes punktus, kuru rezultātā tiktu radīti jauni tehniskie risinājumi, inovatīvi produkti vai veidoti pakalpojumi, kā arī sekmēt izgudrojumu ieviešanu dzīvē.

Lai veicinātu izgudrotājdarbību Latvijā, kā arī lai sekmētu izgudrojumu reālu ieviešanu dzīvē, šo pasākumu organizē Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar Latvijas Izgudrotāju biedrību, "CONNECT Latvija" un Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) un LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļu (TEPEK).

 

Atgriezties