Izzināšanas prieks FasTracKids vasaras skolā

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) divu nedēļu garumā no 10. līdz 21. jūnijam norisinājās FasTracKids mazo zinātnieku vasaras skolas nodarbības, ko vadīja sertificēti FasTracKids pedagogi. Tajā piedalījās bērni vecumā no 5 līdz 7 gadiem.

Vasaras skolas saturs tika veidots pēc FasTracKids Fundamentals moduļu programmas metodikas, kas ļauj izklaidējošā un interaktīvā veidā mācīt bērnam 21. gadsimtam nepieciešamās kompetences – radošumu, kritisko domāšanu, komunikāciju, sadarbību un pārliecību par sevi.

Katru dienu caurvija dabaszinību elementi, lai arī tā bija veltīta noteiktas jomas apguvei – matemātikai, ekonomikai, tehnoloģijām, radošajai domāšanai, literatūrai, komunikācijai un dzīves mērķiem, iekļaujot vērojumus, demonstrējumus un eksperimentus.

FasTracKids mazo zinātnieku vasaras skolas abolventi uz jautājumu, kas no piedzīvotā šķitis visaizraujošākais, nevarēja rast vienu konkrētu atbildi. Atmiņā palikuši gan eksperimenti, gan pašgatavotie modeļi, piemēram, okeāna, komunikācijas ierīces, tāpat jautrs process bija mūzikas instrumentu izveide un kopīgi tapušais FasTracKids stīgu orķestra ieraksts.

Interesi par grāmatām un literatūru mazajos pētniekos varēja novērot bibliotēkas apmeklējuma laikā, kas kalpoja par iedvesmas dzirksti savu stāstu radīšanā. Saistošās šķitušas nodarbības ārā, kurās tika pārbaudīta peldspēja, novērots centrbēdzes spēks un centrifūgas darbības principi, kā arī veiktas citas izzinoša prieka pilnas aktivitātes.

No 19. līdz 23. augustam pl. 9.00 – 13.00 norisināsies trešā un noslēdzošā FasTracKids mazo zinātnieku vasaras skolas nedēļa. Gaidām interesentu pieteikumus uz augusta nedēļu, rakstot uz e-pastu: sanita.sabanska@zrkac.jelgava.lv.

Galerija

FasTracKids mazo zinātnieku vasaras skola
Atgriezties