Tehniskās jaunrades diena Jelgavā

2013. gada 23. novembrī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZR KAC) norisinājās „Tehniskās jaunrades diena”. Pasākumā visas dienas garumā darbojās elektrostacija „Elektrodetektors”, mehānikas praktikumi „Lidmodeļi” un „Laiviņas”, ķīmijas laboratorijas „Maģiskie audumi” un „Alķīmiķu baterija”, robotikas darbnīca „Līnijsekotāji”, kā arī darbnīca „Spageti tilts”. Kopumā pasākumu apmeklēja un dažādās disciplīnās aktīvi piedalījās vairāk kā divi simti dalībnieku – bērni un jaunieši gan no Jelgavas, gan reģiona skolām. Aktīvākie „Tehniskās jaunrades dienas” apmeklētāji bija no Jelgavas 5.vidusskolas, Dobeles novada Bikstu pamatskolas, Jelgavas 4.sākumskolas un ZR KAC Junioru universitātes. Liela daļa apmeklētāju bija ieradušies kopā ar ģimeni.

Šāds pasākums tiek rīkots, lai bērniem un jauniešiem palīdzētu izprast šķietami sarežģītos inženierzinātņu pamatus. Pasākuma laikā norisinājās arī sacensības vairākās disciplīnās. Sacensību uzvarētājus skatīt pievienotajā dokumentā.

 „Tehniskās jaunrades dienas” rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlamentu un RTU Robotikas klubu. Pasākums notiek projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros.

Atgriezties