Junioru universitātes dalībnieki dodas mācību ekskursijā un piedalās atklātajā komandu matemātikas olimpiādē

2013. gada 9. novembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra Junioru universitātes 5.-6. klašu dalībnieki devās mācību ekskursijā uz Lielvārdi Izziņas un eksperimentu centru „Lielvārdi”, kura ekspozīcijā izvietoti vairāk nekā 20 dažādi interaktīvi eksponāti. „Junioru universitātes” 5.-6.klašu dalībniekiem tur notika izglītojošas nodarbības. Centrā skolēni pildīja dažādām uzdevumus par fizikālām parādībām, piemēram, saslēdza elektrisko ķēdi pēc dotajām shēmām, iepazinās ar vēja ģeneratora darbību, uzzināja, kā ar trīša palīdzību var pacelt lielu kravu, kā darbojas Arhimeda svira un skrūve.

Pēc tam 5.-6. klašu dalībnieki apmeklēja arī Latvenergo Enerģētikas muzeju Ķegumā. Muzeja kolekcija veido priekšstatu par elektroenerģijas ražošanu, pārvadi un sadali, ataino elektromontiera darba ikdienu, iepazīstina ar Daugavas spēkstaciju celtniecības un darbības vēsturi.

Junioru universitātes 7. un 9. klašu dalībnieki piedalījās atklātajā komandu matemātikas olimpiādē Atvērtā Kopa 2013: Desmit no desmit”. Dalībai olimpiādē bija pieteiktas 9 komandas – piecas 7. klašu komandas: „Nepareizie”, „Nē!”, „Enasada”, „Ūdens burbuļi”, „Spilgtās krāsas”, četras 9. klašu: „ARCOBALENO”, „Smaile :)”, „Kubik- Rubik”, „PoKeMoNi 2”.

Katrai komandai bija jāatrisina 15 uzdevumi. Gaidīsim olimpiādes rezultātus!

Galerija

Junioru universitātes dalībnieki dodas mācību ekskursijā
Atgriezties