Sociālā kampaņa „Supervaroņi internetā”

14. novembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notika sociālā kampaņa „Supervaroņi internetā”, kuras mērķis – veicināt bērnu medijpratību un drošību internetā, informējot gan bērnus, gan pieaugušos par riskiem un iespējām interneta vidē. Pasākumā piedalījās Jelgavas 3. sākumskolas un Jelgavas 4. sākumskolas 2. un 3. klašu skolēni, kā arī pirmsskolas un sākumskolas pedagogi.

Kampaņas tēli – SuperAnna un SuperToms – vedināja bērnus iemācīties un atcerēties vienkāršus drošības un medijpratības pamatnoteikumus, kas jāpatur prātā interneta lietotājiem, piemēram, ko internetā nedrīkst teikt svešiniekam, kad saukt palīgā pieaugušo, kā uzvesties internetā, kā internets var palīdzēt. Tika izspēlētas dažādas situācijas, ar kādām bērni var sastapties interneta vidē. Izzinošā un bērniem interesantā veidā bija iespēja nonākt pie kopīgiem secinājumiem, kā pareizi rīkoties, lai pasargātu sevi no riska situācijām.

Pēc kopīgām aktivitātēm sekoja izglītojošs seminārs pedagogiem, kuru vadīja Latvijas Drošāka interneta centra Izglītības darba koordinatore Liene Valdmane, un nodarbības skolēniem Kašera sapņu fabrikas vadībā. Liene Valdmane aicināja pedagogus runāt ar bērniem par internetā pieejamās informācijas uzticamību, atgādināt, kādus datus nevajadzētu publicēt internetā, un rosināt būt piesardzīgiem attiecībā uz svešiem interneta lietotājiem. Pētījumos atklājies, ka skolēni internetu galvenokārt izmanto izklaides nolūkiem, bet atrast praktisku, mācībām vai ikdienas vajadzībām neieciešamu informāciju bieži vien sagādā grūtības.

Pārstāvēto izglītības iestāžu pedagogi saņēma izglītojošas, pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem paredzētas spēles par drošību internetā, kas palīdzēs apgūt galvenos pamatnoteikumus, lai izvairītos no bīstamām vai nepatīkamām situācijām, kļūstot par gudriem un atbildīgiem interneta lietotājiem.

Galerija

Sociālā kampaņa „Supervaroņi internetā”
Atgriezties