Atklājot jauno mācību sezonu, norisinājās seminārs topošajiem un jaunajiem uzņēmējiem
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs

2018. gada 4. septembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra (ZRKAC) uzņēmējdarbības atbalsta nodaļa, turpinot sadarbību ar VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu daļas Zemgales ceturto apkalpošanas nodaļu, atklāja jauno mācību sezonu, piedāvājot apmeklēt semināru ikvienam, kas plāno uzsākt vai jau ir uzsākuši uzņēmējdarbību.

Seminārā „Kas jāņem vērā, uzsākot uzņēmējdarbību?” piedalījās gandrīz 50 dalībnieki no dažādām Latvijas vietām – Jelgavas, Olaines, Iecavas, Ozolniekiem, Tukuma, Rīgas, kā arī Rundāles un Jelgavas novadiem.

Pasākumu atklāja Līga Miķelsone, ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja, uzrunājot klātesošos un aicinot ikvienu ne tikai uzsākt vai attīstīt savu uzņēmējdarbību, bet arī aktīvi izmantot daudzveidīgās iespējas, ko ikvienam interesentam piedāvā ZRKAC, kopā ar dažādiem sadarbības partneriem. 

Savukārt Arta Segliņa, VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu daļas Zemgales ceturtās apkalpošanas nodaļas vadītāja, aicināja jaunos uzņēmējus veidot sadarbību ar VID un informēja par iespēju saņemt konsultācijas telefoniski vai izmantojot e-pastu, piesakoties konsultācijai šeit.

VID Nodokļu pārvaldes Jelgavas Klientu apkalpošanas centra galvenā nodokļu inspektore Diāna Cīrule semināra gaitā izklāstīja visu nepieciešamo soļu veikšanas secību, lai uzsāktu uzņēmējdarbību – ne tikai par uzņēmējdarbības formas izvēli un kā to reģistrēt, nodokļu veidiem un nodokļu maksāšanas režīmiem, bet arī par uzņēmējdarbības grāmatvedības organizēšanu un sadarbību ar VID, izmantojot VID EDS.

Tā kā semināra apmeklētāji bija ļoti ieinteresēti, pasākuma laikā VID pārstāves atbildēja uz daudziem jautājumiem, kā arī sniedza individuālas konsultācijas pēc pasākuma. Visbiežāk atskanēja jautājumi par darījumus attaisnojošajiem dokumentiem un to noformēšanu, PVN, nereģistrējamo saimniecisko darbību un patentmaksas iespējām, kā arī par uzņēmumu iegādāšanos un pārdošanu.

Jāatzīmē, ka ikvienam uzņēmējam ir iespēja gan piedalīties ZRKAC organizētajos bezmaksas semināros un pasākumos, gan arī izvietot informāciju Zemgales uzņēmumu katalogā. Zemgales uzņēmumu katalogā atrodami apkopota informācija par uzņēmumiem, kas ražo un pārdod preces vai arī sniedz pakalpojumus Ar šo informāciju var iepazīties jebkurš apmeklētājs, potenciālais klients vai sadarbības partneris, kas apmeklē Zemgales uzņēmumu katalogu www.zrkac.lv/zuk.

 

Atgriezties