Junioru universitātes vasaras sesija 2018
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

No 2018. gada 6. augusta līdz 10. augustam Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā darbojās pētniecības nometne „Junioru universitātes vasaras sesija 2018”. Tajā piedalījās 54 5., 6. un 7. klašu skolēni no Jelgavas pilsētas izglītības iestādēm.

Nometnes dalībniekiem bija iespēja piedalīties radošās un pētnieciskās matemātikas, dabaszinību un informācijas tehnoloģiju nodarbībās, kuras notika gan ZRKAC, gan dabā pie jūras, mežā, lauku sētā. IT nodarbībās apguva 3D modelēšanu, videofilmu veidošanu, savukārt matemātikas nodarbībās mežā nometnes dalībnieki apguva šifrēšanu un simetriju dabā, spēlēja matemātiskās spēles, bet bioloģijā sistematizēja kokus. Praktiskās darbnīcās jūras krastā nometnes dalībnieki veica uzdevumus par tilpuma mērīšanu, būvēja smilšu torņus ar dažādu vielu piejaukumu un pētīja to ietekmi uz torņu izturību, veidoja vēja ģeneratorus, noteica vēja ātrumu. Bērni izstaigāja arī 2 km garo Baskāju taku, ejot pa oļiem, Valmieras stikla šķiedras zilajām stikla lodītēm, egļu un priežu čiekuriem, smiltīm, keramzīta gabaliņiem, mizu mulču un kastaņiem. Nometnes pēdējā dienā skolēnu komandas piedalījās viktorīnā, kurā demonstrēja nometnes nedēļā gūtās zināšanas, un sacentās par labākā izpletņa modeļa izveidošanu, pierādīja savus spēkus sporta aktivitātēs, liekot lietā veiklību, radošumu un sadarbības prasmes, organizēja aktivitātes, kuras paši komandās bija izveidojuši plānošanas un sadarbības nodarbībās. Visi ar interesi vēroja videofilmas “Mans nometnes video”, kurās katrs dalībnieks atspoguļoja savu darbošanos un iespaidus.

Nometnes laikā skolēni caur spēlēm un praktisku darbošanos ieguva jaunas zināšanas un prasmes dabaszinībās un matemātikā. Skolēni guva patiesu prieku, piedaloties nometnē un iegūstot daudz jaunu draugu.

Nometni „Junioru universitātes Vasaras sesija 2018” Jelgavas pilsētas skolu talantīgajiem bērniem dabaszinātņu padziļinātai apguvei organizēja Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs sadarbībā ar Jelgavas izglītības pārvaldi Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.2.2/16/I/001 ,,Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” ietvaros.

Galerija

Junioru universitātes vasaras sesija 2018
Atgriezties