VID seminārs fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2018. gada 6. martā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu daļas Zemgales otro apkalpošanas nodaļu organizēja informatīvu semināru "Fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību". Pasākumu apmeklēja vairāk kā 110 dalībnieki no Jelgavas un Rīgas un no Iecavas, Jelgavas, Dobeles, Lielvārdes, Ķekavas, Aizkraukles, Tērvetes, Bauskas, Tukuma, Olaines un Ozolnieku novadiem.

Semināra ievadā ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone, informēja par iespēju bez maksas jebkuram saimnieciskās darbības veicējam izvietot informāciju Zemgales uzņēmumu katalogā. Zemgales uzņēmumu katalogā jau atrodami vairāk kā 100 uzņēmumi, kas ražo un pārdod preces vai arī sniedz pakalpojumus, un ar tiem var iepazīties jebkurš apmeklētājs, potenciālais klients vai sadarbības partneris, kas apmeklē Zemgales uzņēmumu katalogu.

Informatīvā semināra turpinājumā, ko vadīja VID Nodokļu pārvaldes Jelgavas Klientu apkalpošanas centra galvenā nodokļu inspektore Diāna Cīrule, semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar saimnieciskās darbības reģistrācijas nosacījumiem un nodokļu nomaksas kārtību. Tika akcentēti jautājumi par mikrouzņēmuma nodokli saimnieciskās darbības veicējiem, kā arī apskatīti gadījumi, kad var nereģistrēt saimniecisko darbību. Semināra dalībnieku vidū īpašu diskusiju izraisīja jautājumi par Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Tika skatīti arī jautājumi par saimnieciskās darbības veicēja grāmatvedības uzskaiti vienkāršā ieraksta sistēmā, analizējot konkrētus piemērus. Semināra noslēgumā VID Nodokļu pārvaldes Jelgavas Klientu apkalpošanas centra galvenā nodokļu inspektore sniedza individuālas atbildes uz daudziem jautājumiem, kas aktuāli saimnieciskās darbības veicējiem.

Ar informāciju par turpmākajiem semināriem, kurus organizē ZRKAC sadarbībā ar VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu daļas Zemgales otro apkalpošanas nodaļu, ikviens var iepazīties www.zrkac.lv vai arī saņemt informāciju uz e-pastu par pasākumiem, ja to norādīsiet nākošā semināra reģistrācijā.

Galerija

VID seminārs fiziskām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību
Atgriezties