VID seminārs fiziskām personām, kuras veic saimniecisko darbību
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2018. gada 6. februārī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu nodokļu daļas Zemgales otro apkalpošanas nodaļu organizēja informatīvu semināru "Fiziskām personām, kuras veic saimniecisko darbību". Šajā pasākumā piedalījās vairāk kā 150 dalībnieki gan no Jelgavas, gan Rīgas, Tukuma, Bauskas, Olaines, kā arī no Jelgavas, Iecavas, Ozolnieku, Tērvetes un Dobeles novadiem.

Pasākumu  atklāja ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone un aicināja ikvienu saimnieciskās darbības veicēju izmantot iespēju  par savu uzņēmējdarbību ievietot informāciju Zemgales uzņēmumu katalogā (www.zrkac.lv/zuk).

Semināru vadīja Diāna Cīrule, VID Nodokļu pārvaldes Jelgavas Klientu apkalpošanas centra galvenā nodokļu inspektore. Konspektīvā veidā tika izklāstīti jautājumi, kas ir būtiski saimnieciskās darbības uzsākšanas posmā, analizētas nodokļu maksāšanas iespējas un nosacījumi, kas jāievēro, kā arī apskatīti jautājumi, kas saistīti ar darbinieku nodarbināšanu. Tika izskaidroti nosacījumi, kas atļauj nereģistrēt saimniecisko darbību  un kas jāņem vērā, veicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Tika uzsvērtas izmaiņas, kas saistītas ar autoratlīdzību un pievienotās vērtības nodokli.

Jāatzīmē, ka semināra apmeklētāji īpašu interesi izrādīja par iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksāšanas kārtību, par darbinieku nodarbināšanu mikrouzņēmumā, par nereģistrējamo saimniecisko darbību, kā arī par obligātajām iemaksām pensiju apdrošināšanai pašnodarbinātajām personām un autoratlīdzības saņēmējiem. Jautājumu bija daudz un D. Cīrule pēc pasākuma sniedza arī individuālas konsultācijas. Vairāki dalībnieki lektorei iesniedza savus jautājumus, uz kuriem atbildes tiks sniegtas rakstiskā veidā. Tā kā interesentu bija daudz, iespējams, daži neguva atbildi uz sev interesējošo jautājumu, tāpēc aicinām ikvienu apmeklēt nākamo semināru jau 6. martā, kad tiks runāts par grāmatvedības jautājumiem saimnieciskās darbības veicējiem.

Galerija

VID seminārs fiziskām personām, kuras veic saimniecisko darbību
Atgriezties