Seminārs iedzīvotāju ienākuma nodokļu maksātājiem

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 3. oktobrī sadarbībā ar VID notika kārtējais jau devītais izglītojošais seminārs iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem (23%), kas kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā.

Pasākumu atklāja ZRKAC Uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone, informējot par nākamajiem semināriem, kuros tiks skatītas nodokļu izmaiņas, kas stāsies spēkā ar 2018. gadu. Pirmais no tiem gaidāms jau 26. oktobrī. VID Nodokļu pārvaldes Fizisko personu daļas otrās apkalpošanas nodaļas vadītāja Arta Segliņa, uzsvēra, ka izglītojošo semināru cikls sadarbībā ar ZRKAC noteikti turpināsies, jo par tiem ir liela interese no iedzīvotāju puses.

VID galvenā nodokļu inspektore Diāna Cīrule iepazīstināja klātesošos ar praktiskiem piemēriem par ieņēmumu – izdevumu uzskaiti. Tāpat viņa atbildēja uz jautājumiem, ko semināra apmeklētāji uzdeva visa pasākuma laikā, skatot konkrēto tēmu. D. Cīrule nodokļu maksātājiem detalizēti skaidroja, kā pareizi jāaizpilda ienākumu – izdevumu žurnāls, pieminot arī izņēmuma gadījumus un izplatītākās kļūdas, un deva padomus, kā no tām izvairīties. Tāpat nodokļu inspektore nedaudz pieskārās izmaiņām, kas stāsies spēkā ar 2018. gadu.

Dalībnieki pēc semināra noslēguma izmantoja iespēju un uzdeva VID pārstāvēm citus aktuālus jautājumus, kas nebija tieši saistīti ar apskatāmajām tēmām. Līdz ar to neoficiālajā daļā pasākums pārtapa par individuālo konsultāciju sesiju.

Galerija

Seminārs IIN maksātājiem (23%), kas kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā
Atgriezties