Tikšanās ar Swedbank Latvija galveno ekonomistu M. Kazāku
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2017. gada 26. septembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) sadarbībā ar Swedbank Latvija aicināja uz tikšanos ar Swedbank galveno ekonomistu Mārtiņu Kazāku par tēmu “Latvijas ekonomika: ātra, bet ar piezemētām ambīcijām?”, kurā bija iespēja gūt ieskatu Latvijas ekonomikas virzībā tuvāko gadu laikā. Pasākumu apmeklēja vairāk kā 100 interesentu gan no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem – Kokneses, Iecavas, Auces, Dobeles, Valmieras, Olaines, Bauskas, Tērvetes, Rundāles, Zaļeniekiem, Ozolnieku, Elejas, un Jelgavas pilsētas.

Lekcijas ievadā tika izklāstītas galvenās pasaules ekonomikas tendences, bet turpinājumā M. Kazāks dažādu jomu pārstāvjus informēja par eksportu, darba tirgu, inflāciju, nodokļu politikas izmaiņu ietekmi un likumsakarībām Latvijā, īpaši uzsverot investīciju nozīmi un secinot, ka šobrīd pasaules ekonomika aug strauji, algu kāpums ir augstāks par inflāciju un kopumā - jāstiprina nākotnes izaugsmes potenciāls. Jāatzīmē, ka klausītāji ne tikai uzdeva sev interesējošus jautājumus lekcijas gaitā un pēc tās, bet arī iesaistījās diskusijās par esošo ekonomisko situāciju Latvijā, un tās ietekmi uz uzņēmējdarbību.

Pasākuma noslēgumā ikkatram apmeklētājam bija iespēja individuāli uzdot dažādus jautājumus Swedbank Latvija galvenajam ekonomistam M. Kazākam par Latvijas ekonomikas tendencēm un to ietekmi uz konkrētām nozarēm, uz kuriem tika sniegtas plaši pamatotas atbildes. Jāpiebilst, ka apmeklētāji ne tikai izmantoja šo iespēju, bet veidoja kontaktus arī  savā vidū, lai sadarbotos tuvākā vai tālākā nākotnē.   

Galerija

Tikšanās ar Swedbank Latvija galveno ekonomistu M. Kazāku
Atgriezties