Junioru universitātes ekskursija
Vieta: Jaunmoku pils

Mācību gada noslēgumā Junioru universitātes dabaszinību un matemātikas grupu dalībnieki sestdien, 20. maijā, devās ekskursijā uz Jaunmoku pili, kur piedalījās “Mammadaba” aktivitātēs.

Ar Jaunmoku pils vēsturi, muzeju un ekspozīciju “Mežs un tā nozīme cilvēka dzīvē” skolēnus iepazīstināja un aktivitātēs iesaistīja Jaunmoku pils gides. Jaunā ekspozīcija deva iespēju skolēniem interaktīvi darboties, vienlaikus izglītojoties ar meža nozari saistītos jautājumos, kas veicināja skolēnu interesi un izpratni par meža nozīmi, likumsakarībām, kas valda tajā, un meža sniegtajām vērtībām.

Jaunmoku pils vēsturiski bijusi kā medību pils. Tās noskaņa caurvijas dažādos motīvos: pie sienām redzamas nozīmīgākās medību trofejas un apskatei pieejami dažādi medību ieroči, kā arī redzama to attīstība laika gaitā. Ejot cauri dažādajām pils istabām, skolēniem bija iespēja vērot dažādus stilus interjerā, aksesuāros un mēbelēs. No pils torņa pavērās skats uz plašajām apkārtnes pļavām un pakalniem.

Junioru universitātes dalībnieki ne tikai baudīja pils gaisotni, bet arī aktīvi iesaistījās “Mammadaba” aktivitātēs. Meža muzejā, kas ierīkots pilī, viņi izzināja Latvijas mežu dzīvo dabu interaktīvā veidā – apskatot izbāžņus, iepazīstot dzīvnieku un putnu balsis, aptaustot kažoku paraudziņus un pēdu nospiedumus, sakārtojot enerģijas apmaiņas procesus dabā, izzinot putnēnu šķilšanās procesu, klausoties putnu balsis. Skolēniem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas, atpazīstot dažādus meža iemītniekus pēc to apspalvojuma, gan dažādas zāļu tējas, ko pašu rokām savākuši pils darbinieki pils apkārtnē esošajās pļavās. Interesi veicināja arī sacensības starp komandām.

Aktivitāšu un ekskursijas nobeigumā pils gides pateicās par skolēnu aktivitāti un zinātkāri un novēlēja katram saglabāt un nodot tālāk vēsturisko mantojumu un zināšanas, kuras gūstam no saviem priekštečiem, kā arī interesi par dabu un tās norisēm.

Centīgākie junioru universitātes dalībnieki kā apbalvojumu saņēma atzinības rakstus.

Galerija

Junioru universitātes ekskursija
Atgriezties