Ēnotāji arī kompetenču attīstības centrā

2017. gada 15. februārī Jelgavā notika karjeras izgliītības pasākums “Ēnas”. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) pieteicās 8 ēnotāji. Skolēni bija izvēlējušās ēnot dažādas profesijas.

ZRKAC Metālapstrādes mācību parka (MMP) speciālista ikdienu tuvāk gribēja iepazīt 3. klases skolnieks no Jelgavas 4. vidusskolas. Karjeras konsultanta profesija bija šķitusi saistoša četriem 6. - 7. klašu skolēniem no Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Jelgavas 4. sākumskolas, kā arī doktorantei no Maskavas Anastasijai Baturai. Savu nākotnes profesiju saistīt ar klientu apkalpošanas speciālista profesiju apsvēra divas meitenes, astotās klases skolnieces no Jelgavas 6. vidusskolas.

Jaunieši varēja ne tikai vērot – ēnot izvēlētās profesijas pārstāvi, bet arī saprast, ko tas nozīmē, praktiski veicot dažādus uzdevumus. Piemēram, iepazīstot metināšanas un CNC jomas speciālistu ikdienu, trešklasnieks programmēja konkrētas detaļas. Tāpat skolēniem bija iespēja iepazīties ar dažādām karjeras konsultēšanas metodēm, saprast, ka klientu apkalpošanas speciālista profesija iekļauj ne vien tiešu saskarsmi ar klientiem, bet ir arī atbalsts pārējiem kolēģiem, veicot daudzus uzdevumus, kas tiešā mērā nav saistīti ar informācijas sniegšanu.

Ēnu diena ir pasaulē pazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem. Tās laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādām profesijām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties nākotnes nodarbošanos un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Atgriezties