Amatnieki un mājražotāji saņem radošuma balvas "Ideju spogulis - 2016"
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2016. gada 8. decembrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika jau 6. Zemgales reģiona amatnieku un mājražotāju Kontaktbirža, kurā pirmo reizi tika piešķirtas radošuma balvas “Ideju spogulis-2016”.

Balvu par veiksmīgu idejas un dizaina risinājumu saņēma Ivars Minkevičs, kurš ražo uztura bagātinātājus – upeņu un melleņu tinktūras ar medu un C vitamīnu un iesaiņojumā veiksmīgi izmanto Jelgavas pilsētas karoga krāsas.

Par idejas izstrādi tika apbalvota Ilva Kavicka, kura piedāvā augu un dārzeņu pulverus, kurus var izmantot dažādi – kā piedevu ēdienam, veselīgajos kokteiļos, bet restorāni un kafejnīcas tos izmanto kā dabīgo krāsvielu, piemēram, pavārs Mārtiņš Sirmais.

Balvu par idejas pieteikumu saņēma Ēriks Timofejevs un Kristina Černova, kuri piedāvā metāla tauriņus un auskarus. Cūku pupu kraukšķu ražotāja Kristīne Ozoliņa tika apbalvota par radošu pieeju, jo daudzus pārsteidza šāds cūku pupu izmantojums.

Tika pasniegti arī vairāki Atzinības raksti: jelgavniecei Aijai Mālkalnai (tautas tērpi) par tautas mantojuma saglabāšanu; Mārim Loginam (konfelādes, sīrupi) no Ķekavas par produktu līniju visām paaudzēm; jelgavniecei Ilzei Apsītei (somas un maciņi) par ieguldījumu bērnu attīstošo aksesuāru pilnveidē; Zigrīdai Annuškānai un Inetai Plintai no Skrīveriem par kreatīvu pieeju Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādē; rokdarbniecei Valentīnai Smoļakovai no Tērvetes par dizaina risinājumiem; Lolitai Dugei (piparmētru produkcija) no Jelgavas novada par mērķtiecīgu produkta attīstību un Ilzei Andriksonei (piparkūkas) no Ogres par ģimenes tradīciju saglabāšanu.

Galerija

Amatnieki un mājražotāji saņem radošuma balvas "Ideju spogulis-2016"
Atgriezties