Angļu valodas vasarnīcas noslēgums

No 2016. gada 8. augusta līdz 19. augustam Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika Angļu valodas vasarnīca, kurā darbojās 29 skolēni vecumā no 10 līdz 12 gadiem. Bērni attīstīja un pilnveidoja galvenās saziņas procesa prasmes – klausīšanos un sarunvalodu.

Nepiespiestā gaisotnē, piedaloties dažādās izzinošās spēlēs, individuālās un grupu prezentācijās, bērni mācījās izteikt savas domas par dažādām tēmām, kā arī apmainīties ar informāciju konkrētās ikdienas saziņas situācijās – pastāstīt par sevi, saviem draugiem, interesēm, nodarbēm un nākotnes plāniem.

Katra diena, kas tika pavadīta Angļu valodas vasarnīcā, tika veltīta savai tēmai. Pirmajā dienā dalībniekiem vajadzēja uzturēt sarunu ar tikko iepazītu cilvēku, tādējādi uzlabojot savas komunikāciju spējas. „Mana diena laukos” vasarnieki veidoja prezentācijas par lauku sētu, pievēršoties ekoloģijas jautājumiem un zaļajai domāšanai. Skaitļa vārdu lietošana un stāstījums par savu interesantāko vai mīļāko dienu tika gatavots „Mana krāsainā nedēļa” ietvaros.

Dalībnieki dalījās sapņos fantazējot par savu nākotni pēc 15 gadiem, un to, kāda būs viņu ģimene, kur viņi dzīvos, kādā profesijā strādās. Tehnoloģiju dienā tika radīti videoklipi ar bērnu veidotu sižetu. Dienā, kas bija veltīta Jelgavas pilsētai, Ģ. Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā vasarniekiem bija iespēja iepazīt Jelgavas vēsturi, tādējādi stiprinot savas valodas prasmes, pēcāk ar informāciju daloties angļu valodā. Piedzīvojumu dienā bērni mācījās plānot ekskursiju, kā rezultātā tapa izstrādātas ekskursijas plāna prezentācija. Netika aizmirsts arī par Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Vasarnīcas dalībnieku uzmanības centrā bija sportiskas aktivitātes, gatavojot stāstījumu par mūsu olimpiešiem un dažādajiem sporta veidiem, slavenākajiem sportistiem.

Angļu valodas vasarnīcas noslēgumā – “Sasniegumu dienā” bērni demonstrēja pilnveidotās valodas prasmes saviem grupas biedriem un vecākiem, tādējādi sniedzot ieskatu par paveikto. Un kā jau pēc labi padarīta darba, arī šogad gan dalībnieki, gan organizatori bija gandarīti par paveikto. Angļu valodas vasarnīca notiek jau ceturto gadu, tāpēc priecē, ka šogad dalībnieku atsaucība bijusi vislielākā. Noteikti aicināsim arī nākamgad uz Angļu valodas vasarnīcu ZRKAC, jo tas ir labs veids, kā divu nedēļu garumā apvienot atpūtu ar mācībām.

Galerija

Angļu valodas vasarnīca
Atgriezties