Salaspils skolēni atklāj zinātkāri Jelgavā
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

2016. gada 16. jūnijā Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) bija ieradušies 28 skolēni no Salaspils 1. vidusskolas, lai piedalītos „Miniphanomenta” seminārā.

Skolēni iepazinās ar „Miniphanomenta” un „Mācies eksperimentējot” eksperimentu stacijām, izmēģināja tās darbībā. Pēc tam viņi pārējiem skolēniem aprakstīja un skaidroja eksperimentu stacijās novērotās parādības un gudroja piemērotus nosaukumus tām stacijām, kuras viņiem šķita visinteresantākās. Nodarbības dalībnieki piedalījās arī komandu konkursā, kurā veica radošus uzdevumus eksperimentu stacijās Melnā gaisma, Ripojošā lode, Bernulli bumba, Stāvviļņi, Spoguļgrāmata un Gaisma un ēna .

“52 aizraujoši eksperimenti mācību stundām un starpbrīžiem” jeb „Miniphänometa” ir Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstīts projekts, kuru sadarbībā ar Ziemeļvācijas metāla un elektroindustrijas uzņēmumu darba devēju apvienības NORDMETALL fondu Latvijā jau trešo gadu realizē ZRKAC. Projekta mērķis ir skolēnu iespējami agra iepazīstināšana ar tehnikas norisēm, lai attīstītu viņu pētnieciskās prasmes un veicinātu interesi par dabaszinātnēm.

Salaspils 1. vidusskola „Miniphanomenta” metodikas realizēšanā iesaistījās 2014./2015. mācību gadā. Salaspils skolēniem piedalīties nodarbībā Jelgavā bija iespējams dienas nometnes „Atklāj zinātkāri” ietvaros.

Atgriezties