Pirmais krāsu vakaru cikls noslēdzies

No 9. februāra līdz 29. martam Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notika „Krāsu vakari”. Šajās nodarbībās dalībniekiem bija iespēja astoņas otrdienas pavadīt piedzīvojot krāsas. Lai piedzīvojums izdotos, nodarbībās bija iespējams ne tikai uzzināt par krāsu ietekmi uz cilvēku, noskaidrot cilvēka personības tipu atbilstoši kādai no pamatkrāsām vai arī otrās un trešās kārtas krāsu grupām, bet arī darboties praktiski. Radošie uzdevumi tika veikti dažādās tehnikās: zīmējot ar guašas krāsām, krītiņiem, veidojot ziedus no vaska, strādājot ar vilnu, darbojoties ar ēteriskajām eļļām.

Teorētiski iegūtās zināšanas par krāsu psiholoģisko ietekmi uz cilvēku, to simbolisko nozīmi tika papildinātas ar noskaņu veidojošiem piemēriem, liekot reāli sajust krāsu ietekmi. Krāsa, kā zināms, ir gaismas frekvences (viļņa garuma) uztveršana; to var pielīdzināt skaņas tonim, kas ir skaņas frekvences (viļņa garuma) uztveršana, līdz ar to kādas krāsas iedarbība uz mums notiek neapzināti.

Zinot, kādu iespaidu rada katra no krāsām, mēs spējam labāk saprast savu reakciju – patiku vai nepatiku un analizēt situāciju, kurā atrodamies. Tādējādi krāsas sniedz iespēju sev palīdzēt, jo tas, kā krāsas izraisa pozitīvas vai negatīvas sajūtas, liecina par mūsu esošo stāvokli, kā arī piedāvā attīstības iespējas, ļauj izmainīt nākotnes perspektīvu, pat pasaules uztveri. Krāsas mūsos izsauc arī atšķirīgas emocijas – prieku, mieru, spēku, zinot kura krāsa rada konkrētas sajūtas, varam sevi pozitīvi uzlādēt, ja nepieciešams nomierināt un pat izmantot tās kā ārstniecības metodi.

Kā noslēguma nodarbībā atzina dalībnieki, lielākais ieguvums bijis caur krāsu pasauli iepazīt sevi, uzzināt ko jaunu, bagātinot savu personību. Daudzi arī minēja, ka iegūtās zināšanas izmantos analizējot savas dzīves epizodes. Dalībnieki novērtēja arī iespēju radoši izpausties, tādējādi piešķirot katram no astoņiem krāsu pasaulē pavadītajiem vakariem savu neatkārtojamo burvību un piepildot tumšos ziemas vakarus ar krāsainumu.

Galerija

Noslēdzies pirmais nodarbību cikls "Krāsu vakari"
Atgriezties