Atklāj 4. Finanšu nedēļu Jelgavā
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes ielā 33

Piektdien, 2016. gada 18. martā, pie  Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra (ZRKAC) Svētes ielā 33 valdīja rosība, jo  Jelgavā  Finanšu nedēļas ( FIN 2016)   pasākumu “Ceļojums finanšu pratībā” ietvaros notika Finanšu nedēļas atklāšana. Pasākumu atklāja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste, Klientu skolas vadītāja Ieva Upleja, Viņa epazīstināja ar FIN 2016 ideju, pastāstīja par veiktajiem darbiem finanšu pratības attīstībā Latvijā, izteica gandarījumu par iespēju viesoties Jelgavā un pateicību par sadarbību pilsētas vadībai, sadarbības partneriem, ekspertiem un dalībniekiem.

Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš uzsvēra, ka katram veiksmīgam cilvēkam nepieciešamas finanšu zināšanas, un novēlēja iegūt ko jaunu un noderīgu, bet ZRKAC uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītāja Līga Miķelsone novēlēja strauju izaugsmi vienmēr balstīt uz finanšu pratību.

FKTK pārstāve Ieva Upleja iepazīstināja ar krājkasīti Gudrīti, kura kopā ar trīs jauniešu komandu devās Jelgavas ielās, lai aptaujātu jelgavniekus par finanšu pratību un saņemtu no pilsētniekiem novēlējumus tās uzlabošanai.

FIN 2016 partneri ir FKTK, Banku augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte, Talsu novada pašvaldība, Jelgavas dome un Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, VISC, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Finanšu ministrija, Latvijas Banka, Labklājības ministrija un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, fondu birža Nasdaq Riga, Ekonomikas un kultūras augstskola, Junior Achievement Latvia, Latvijas Komercbanku asociācija un komercbankas - Swedbank, SEB banka un Nordea banka, Latvijas Apdrošinātāju asociācija u.c.

FIN tradicionāli norisinās vienlaikus ar citviet pasaulē notiekošajiem finanšu pratību veicinošiem pasākumiem – Child and Youth Finance International (CYFI) 5. Globālo naudas nedēļu (Global Money Week) un 2. Eiropas finanšu nedēļu, ko rīko Eiropas banku federācija.

Galerija

Atklāj 4. Finanšu nedēļu Jelgavā
Atgriezties