Konkurss „Droši un radoši informācijas pasaulē”
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2016. gada 2. februārī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notika konkurss „Droši un radoši informācijas pasaulē” Jelgavas pilsētas skolu 3. klašu skolēniem. Pasākuma mērķis - digitālās kompetences, medijpratības un drošumspējas stiprināšana, loģiskās domāšanas un uzmanības attīstīšana.

Konkursā piedalījās 2. pamatskolas, 3. sākumskolas, 4. sākumskolas, 4.vidusskolas, 5.vidusskolas, 6. vidusskolas, 1. internātpamatskolas un Jelgavas Tehnoloģijas vidusskolas komandas 5 skolēnu sastāvā.

Konkurss noritēja divos posmos. Pirmajā tika pārbaudītas skolēnu individuālās prasmes, kur noteiktā laikā interneta vidē vajadzēja salikt divas puzles ar atšķirīgu sarežģītības pakāpi. Visātrāk ar uzdevumu tika galā Loreta Krikuna no Jelgavas 4. vidusskolas, otrajā vietā - Anna Jasmīna Beinaroviča no Jelgavas 4. sākumskolas, trešo vietu ieņēma Arīna Azarēviča no Jelgavas 2. pamatskolas.

Otrajā posma bija jāveic uzdevumi komandā astoņos aktivitāšu centros. Uzdevumos skolēni demonstrēja iemaņas informācijas meklēšanā, piemēram, vietnē letonika.lv Meža enciklopēdijā bija jāatrod informācija par Latvijas meža dzīvniekiem. Izmantojot letonika.lv Latviešu - angļu vārdnīcu, jātulko vārdi. Tīmekļa karšu vietnē Google Maps bija jānosaka laiks un ātrums, kādā var nokļūt no vienas apdzīvotas vietas uz citu. Komandām bija jāapliecina savas zināšanas arī par drošību internetā. Skolēni varēja radoši izpausties, pildot uzdevumu programmā Molberts, kā arī apliecināt erudīciju, risinot krustvārdu mīklu. Vienā no aktivitāšu bērniem bija jānosauc dažādas ar datoru saistītas iekārtas un jāpastāsta, kādam nolūkam tās izmanto.

Kad uzdevumi bija veikti, konkursa dalībnieki izpildīja vingrojumu kompleksu no e-kursa sākumskolas skolēniem „Mans draugs dators”.

Kamēr žūrija izvērtēja un apkopoja konkursa rezultātus, bērniem tika dots radošs uzdevums - sacerēt dzejoli ar nosaukumu „Mans draugs dators” un to interesantā veidā prezentēt. Atraktīvie un oriģinālie priekšnesumi raisīja dalībniekos pozitīvas emocijas.

Zinošākās komandas titulu un pirmo vietu ieguva šī gada konkursa jaunpienācēji - Jelgavas Tehnoloģiju vidusskola, taču komandas spēku veido ne tikai zināšanas, bet arī: neatlaidība, draudzība, saliedētība, mērķtiecība, aktivitāte un radošums - tieši šajās kategorijās pārējas komandas ieguva atzinības rakstus.

Tiekamies pēc gada, kad atkal 3. klašu skolēni sacentīsies, lai apliecinātu savas zināšanas, prasmes un spēju strādāt komandā.

Galerija

Konkurss „Droši un radoši informācijas pasaulē”
Atgriezties