Iedvesmas telpā aicina apzināties kristīgas dzīves nozīmi
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2016. gada 12. janvārī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra "Iedvesmas telpā" viesojās Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, pulcējot vairāk kā 100 klausītāju. Iespēja jelgavniekiem brīvā sarunā uzklausīt un uzdot sev interesējošus jautājumus vienam no Latvijas garīgās dzīves līderiem bija patiesi iedvesmojoša.

 Arhibīskaps piedāvāja klausītājiem ļoti nopietnu un dziļu skatījumu uz kristietības nozīmi un kristīgo vērtību esamību vai neesamību mūsu dzīvē. Viņš uzsvēra, ka izdarīt kristīgās vērtībās balstītas izvēles nemaz nav tik viegli un vienkārši. Ceļš uz baznīcu ir smags sevis pilnveidošanas un izaugsmes darbs visas dzīves garumā. Cilvēka būtība atklājas nevis viņa statusā vai konkrētos dzīves faktos, bet gan tikai un vienīgi attiecībās. Tikai tas, kā mēs viens pret otru izturamies, tas, ko viens otram darām vai nedarām, kādus lēmums attiecībā pret saviem līdzcilvēkiem pieņemam, nosaka mūsu cilvēcisko vērtību sabiedrībā.

Arhibīskaps arī uzsvēra, ka zinātne un reliģija nav viena otru izslēdzošas, tieši otrādi – jaunākie zinātnes atklājumi par Visuma rašanos liek arvien vairāk uzdot jautājumus par Dieva klātesamību.

Atbildot uz šobrīd sabiedrībā aktuālo jautājumu par attieksmi pret bēgļiem, arhibīskaps uzsvēra, ka šie cilvēki ir jāuzņem laipni un jāpalīdz viņiem integrēties, jo tāds ir katra kristieša pienākums, bet jābūt arī likuma iespējām, kas liedz patvērumu tiem, kas nevēlēsies ievērot Latvijas sabiedrībā pieņemtās uzvedības normas.

Arhibīskapa sacītais uzrunāja ļoti personīgi un rosināja nopietni pārdomāt to, kādi ir mūsu darbi un domas, un cik lielā mērā mēs sevi saucam vai patiesi cenšamies būt kristieši.

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs saka lielu paldies arhibīskapam Jānim Vanagam par atsaucību un jelgavniekiem atvēlēto laiku, daloties savā pieredzē un zināšanās par garīguma nozīmi mūsu dzīvē.

"Iedvesmas telpa" gaidīs savus klausītājus arī februārī, piedāvājot tikšanās ar personībām, kuras mūs iedvesmo.

Atgriezties