Saruna ar psiholoģi Diānu Zandi - "Mazāk stresa, vairāk prieka"
Vieta: Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Svētes iela 33

2015. gada 13. oktobrī Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā veselības mēneša ietvaros jauno sezonu atsāka pasākumu cikls „Iedvesmas telpa”, kurā viesojās psiholoģe Diāna Zande, aicinot klātesošos uz sarunu–"Mazāk stresa, vairāk prieka".

Klātesošie uzzināja praktiskus padomus ikdienas stresa mazināšanai, tāpat tika  iepazīstināti ar stresa pārvarēšanas metodēm, gan destruktīvajām, kā: smēķēšana, alkohola lietošana, agresija u.tml. , gan arī sabiedrības normām atbilstošām.

Interesantas atziņas bija par izdegšanas sindromu un to, kā tas rodas, proti no vēlmes vienmēr visu izdarīt 100 % apmērā. D. Zande uzsvēra, ka arī 80 % paveiktais ir gana labs rādītājs.

Tāpat svarīgi ir atcerēties, ka jāprot sabalansēt došanu ar ņemšanu. Lai gan mūsu tautas foklorā bieži vien ir sastopamas rindiņas, kuras vēsta: “ Dod, Dieviņi, otram dot(i), Ne no otra mīļi lūgt(i), mīļi lūgt”. Viņa akcentēja, ka, ir jāmīl un jādomā arī par sevi, nevar tikai dot, ir jāmācās ņemt.

Diāna Zande akcentēja arī to, ka nevajag uztraukties par lietām, kuras mēs nespējam ietekmēt. Piemēram, rudens periodā, īpaši novembrī, izjūtam gaismas trūkumu un to, ka ir daudz tumšu vakaru. Šajā gadījumā ir jāsaprot, ka mēs nevaram izmainīt laikapstākļus un ietekmēt gadalaiku ritējumu, bet varam izdomāt, kā šos vakarus aizpildīt ar interesantām nodarbēm.

Atgriezties