Metāla svētki Jelgavā 2013 - Iespēju labirints
Vieta: Raiņa parks

2013. gada 7. septembrī Jelgavā, Raiņa parkā notika Metāla svētki 2013, kuru šī gada motīvs bija „Iespēju labirints”. Šogad Metāla svētkos ar savu piedāvājumu piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 44 uzņēmumi, iestādes un amatnieki. Sevi interesējošas aktivitātes atrada gan pieaugušie, gan bērni, gan metālapstrādes profesionāļi, gan nejauši garāmgājēji.

Metāla svētki jau tradicionāli ir arī Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) Atvērto durvju diena, ZRKAC savu izglītības piedāvājumu prezentēja 6 stendos, kuros apmeklētāji varēja uzzināt par iestādes piedāvātajiem kursiem un pakalpojumiem un pieteikties apmācībām jaunajā mācību gadā, saņemot atlaidi mācību maksai. Iepazīties ar ZRKAC realizētajām iniciatīvām varēja, izmēģinot aizraujošās „MINIPHÄNOMENTA” eksperimentu stacijas, kas paredzētas mācību stundām un starpbrīžiem, un vērojot Junioru universitātes zinātnes teātri - tajā tika demonstrēti eksperimenti, kas padara eksaktos mācību priekšmetus aizraujošus.

ZRKAC Metālapstrādes mācību parka (MMP) stendā notika konkurss metinātājiem, kurā šogad piedalījās 31 dalībnieks. Pirmo vietu šogad izcīnīja uzņēmuma Dinex darbinieks Vladislavs Gančeris, bet otro un trešo vietu ieguva ZRKAC MMP bijušie audzēkņi - attiecīgi Aigars Sīmanis no SIA East metal un Ilvars Briģis no SIA Poliurs. Pārsteiguma balvu kā vistālākais metināšanas konkursa dalībnieks ieguva Kim Hedberg no Somijas. Daudzi interesenti iemēģināja roku metināšanā ārpus konkursa.

Svētku apmeklētāji, kuri interesējās par valodu apguves iespējām, tika aicināti uz pastaigu pa ziedošo valodu dārzu, informācijas tehnoloģiju stendā katrs varēja izspēlēt virtulālo Izvēļu labirintu, tādejādi atraktīvā veidā iepazīstoties ar ZRKAC kursu piedāvājumu. Savukārt programmu kopa „Sev, mājai, ģimenes biznesam” savus interesentus gaidīja radošajās darbnīcās, lai izšūtu dekoratīvus adatu spilventiņus, izrotātu ar pērlītēm grāmatzīmi, izveidotu puķu piespraudi un uz mirkli kļūtu par savas mājas interjera veidotāju. 

Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības stendā notika cīņa par titulu „ Dzelzs vīrs”. Pieaugušo grupā savu spēku vispārliecinošāk demonstrēja un titulu ieguva Rihards Naglis, bet junioru vecumgrupā stiprākais bija Brendons Rublītis.

Svētkus organizēja ZRKAC sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi "Kultūra". Ar pilnu svētku dalībnieku sarakstu un svētku programmu varat iepazīties mājas lapā www.metalasvetki.info.


 

Galerija

Metāla svētki Jelgavā 2013 - Iespēju labirints
Atgriezties