Seniori sāk darboties Veselības universitātē

2011. gada 1. aprīli sākās jauns posms Jelgavas pensionāru biedrības īstenotajā projektā „Veselības universitāte senioriem”.

Projekta sadarbības partneris Jelgavas reģionālais Pieaugušo izglītības centrs uzsāka izglītības programmas ,,Veselības saglabāšana un slimību profilakse senioriem” īstenošanu. 150 Jelgavas seniori uzsāka mācības Veselības universitātē, kļūstot par Jelgavas Pensionāru biedrības un JRPIC īstenotā projekta dalībniekiem. Priecē senioru lielā atsaucība, jo gaidīto 120 dalībnieku vietā ieradās pusotrs simts darboties ieinteresētu senioru.

Projekta ietvaros no aprīļa līdz novembrim seniori piedalīsies nodarbībās, šajā laikā noklausoties gan teorētiskas lekcijas par dažādām veselības saglabāšanas un veselīga dzīvesveida tēmām, gan darbojoties praktiski, iekļaujot savā ikdienā nūjošanas, peldēšanas un vingrošanas nodarbības.

Pirmajā tikšanās reizē seniori piedalījās nodarbībā „Saskaņā ar sevi”, kuru vadīja psiholoģe Daina Reinfelde.

Iespaidos par pirmo nodarbību dalās nodarbību dalībniece Vija Grundmane „Ļoti jauki pavadīta diena, prieks tikties ar tādu pasniedzēju kā Daina Reinfelde, kura spēj aizraut, iedvesmot un māca mums, kā saglabāt sevī jaunības dzirksti un sadzīvot ar saviem gadiem nevis gaužoties, bet priecājoties par katru dienu. Dalība šajā projektā man un maniem domubiedriem ir ļoti vērtīga, jo mums ir nepieciešama sabiedrība un dažādas aktivitātes. Daloties iespaidos pēc nodarbības, prieku par patīkami pavadītu dienu dzirdēju arī no citiem senioriem. Galvenā atziņa, ko paņēmu sev no šīs tikšanās: „Jādzīvo, domājot pozitīvi, un katrai dienai jāizvirza kāds mērķis, kuru īstenojot, apliecinām sevi”.

Nākošā nodarbība notiks 6. aprīlī, kad seniori tiksies ar ārstu Aleksandru Matisonu un mācīsies izprast savu ķermeni, iepazīsies ar netradicionālās medicīnas ieteikumiem veselības saglabāšanai.

Vēl aprīlī seniori tiksies ar dietologi Lolitu Neimani un mācīsies, kā veselīgi un pareizi ēst.

Apakšprojektu finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai.

Raksts „Seniori sāk darboties Veselības universitātē” ir veidots ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas finansiālu atbalstu. Par raksta saturu atbild Jelgavas Pensionāru biedrība.

Atgriezties